Diyanet İngilizce Elif-Ba Baskısını Tamamladı
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı, bir ilke imza atarak Kur`an okumayı öğrenmek isteyen yabancılar için Elif Ba’nın İngilizcesini bastı.
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet İşleri Başkanlığı, bir ilke imza atarak Kur`an okumayı öğrenmek isteyen yabancılar için Elif Ba’nın İngilizcesini bastı.
İçerisinde Kur`an-ı Kerim`i okuma becerisini kazandıran derslerin olduğu Elif Ba’nın önce İngilizcesini basan Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığı, Elif Ba’yı farklı dillere çevirmek için yürüttüğü çalışmalar kapsamında Kazak ve Rus dillerine çevirmek için çalışmalarına başladı.
6 ülkeye gönderildi…
Türkiye’deki öğrencilerin yanı sıra yurt dışındaki öğrencileri de düşünen Diyanet, önemli bir hizmeti uygulamaya koydu. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin ve doğru okumanın ilk adımı olan Elif Ba’yı İngilizce olarak bastı. Kur’an-ı Kerimi öğrenmek isteyen yabancı öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak bu hizmet için basılan eserler ilk olarak Amerika’da açılan Amerika Diyanet Merkezi’ne gönderildi. Amerika’nın yanı sıra Kanada, İngiltere, İsveç, İsviçre ve Japonya’ya gönderilen eserler önümüzdeki günlerde farklı birçok ülkeye gönderimi gerçekleştirilecek.
Kazakça ve Rusça’sı da basılacak
Diyanet, hizmetini sadece İngilizce Elif Ba ile sınırlı tutmayacak. Buna göre; ilk etapta Kazakça olarak basımı gerçekleştirilecek olan Elif Ba’dan sonra Rusça Elif Ba’nın basımı da gerçekleştirilecek. Yabancı dilde basımı gerçekleştirilen Elif Ba’lar, ulaşımı kolay olması adına dijital ortamda da erişime açılacak.
Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yıldıray Kaplan, dünyanın her bir köşesinden Diyanet İşleri Başkanlığı’na Kur’an-ı Kerim ve Elif Ba talepleri geldiğini ifade ederek “Biz bu talepleri projelendirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı “Hiçbir Lisan Kur’ansız Kalmasın”, Türkiye Diyanet Vakfı ise “Hediyem Kur’an Olsun” projesi başlattı. Bu çerçevede başlayan çalışmalarımız ivme kazandı. Kur’an-ı Kerim ve Elif Ba’yı farklı dillere çevirme çalışmalarımız başladı. Önce Kur’an-ı farklı dillere çevirmeye başladık şimdi de Elif Ba için bu uygulamayı hayata geçirdik. Önümüzdeki yıllarda Elif Ba’yı bir çok dile çevireceğiz. Bu uygulamalarla Kur’an-ı Kerimin rahmet mesajları ile tüm insanlığı buluşturabilmeyi amaçlıyoruz. Kur’an-ı Kerimin orijinal halinin doğru okunmasını sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.
Kur’an-ı Kerim 25 dile çevrilecek
Diyanet İşleri Başkanlığı, sadece Elif Ba’yı farklı dillere çevirmiyor. Kur’an- ı Kerim’in mesajının tüm insanlığa ulaşmasını amaçlayan Diyanet, daha önce 15 farklı dilde Kur’an-ı Kerim mealinin basımını da gerçekleştirmişti. Diyanet, "Hiçbir Lisan Kur'ansız Kalmasın" sloganıyla başlattığı meal projesi kapsamında bu yıl da İngilizce, Bulgarca, Ukraynaca, Kırgızca, Arnavutça dillerinin de aralarında olduğu 10 dilde daha Kur'an-ı Kerim meali basacak
.
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.