© Dini Haberler 2020

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Doğu Guta'daki Katliamlara İlişkin Basın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Doğu Guta'da yaşanan katliamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşın altında yaşanan acılara her gün yenileri ekleniyor. Kan, gözyaşı ve feryatlar dinmiyor. Şimdi de Doğu Guta’da kimyasal silah da kullanılarak yapılan katliamlardan insanlığı utandıran görüntüler geliyor. 400 bin sivil, büyük kısmı harap edilmiş bir şehirde yaşam mücadelesi veriyor. Öylesine kirli ve karmaşık bir savaş ki; neyi kimin yaptığı bile tespit edilemiyor. Maalesef her savaşta ve işgalde en çok zararı çocuklar, kadınlar, yaşlılar, hastalar, mazlumlar görüyor.

Dünyanın birçok yerinde ve özellikle İslam coğrafyasında, yeraltı zenginlikleri ve küresel düzlemde inisiyatif sahibi olmak adına zayıf ve masumların hayatı üzerinde güç gösterisi yapılıyor. Taşeron örgütler eliyle ve vekâlet savaşlarıyla milyonlarca insan katlediliyor, tabiat ve tarihi doku harap ediliyor. Hastaneler, mabetler, tarım alanları, pazar yerleri, parklar en ağır silahlarla vuruluyor.

Bütün bunların karşısında yegâne çözüm Müslümanların ve mazlumların her türlü önyargıdan kurtularak birlikte hareket etmesidir. Zira İslam coğrafyasını talan eden sömürgeci güçler ırk, mezhep, meşrep, ideoloji üzerinden üretilen tefrika ve kavgalarla Müslümanların birlik ve beraberliğini bozarak kendilerine alan açmaktadırlar.

Başta Doğu Guta olmak üzere, dünyanın her yerinde hayatını kaybeden bütün mazlumlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kim tarafından ve ne adına yapılırsa yapılsın masumları hedef alan bütün saldırıları şiddetle kınıyorum.

İnsanlık vicdanını yaralayan bu tür saldırı ve katliamları sonlandırmak, yaşanan acıları dindirmek, saldırı ve işgale maruz kalan insanların acil ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası örgütler, insani yardım kuruluşları, ilgili taraflar ve sorumluluk sahibi herkes daha çok gayret göstermelidir.

Rabbimizden, birlik beraberlik, hak, hukuk, adalet için çalışanlara yardım etmesini ve bu uğurda harcanan emek ve çabayı bereketli kılmasını niyaz ediyorum.

 

Prof. Dr. Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER