Diyanet son beş yılda 560 eser bastı…
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı, son beş yılda 217\'si birinci baskı, 343\'ü mükerrer olmak üzere toplam 560 eser bastı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından 2011-2015 yılları arasında basılan ve toplumun dinî, ahlakî ve manevî değerlerini sürekli canlı tutmanın amaçlandığı, eserler arasında kültür eserleri, klasik eserlerin tıpkıbasımları, toplumda kabul görmüş manevi rehberlerin divanları, büyük mütefekkirlerin kaynak eserleri de yer alıyor.
Uzun yıllar sonucunda titizlikle hazırlanmış kaynaklık teşkil edecek eserler arasında, sekiz yıllık bir çalışma sonucu hazırlanan 7 ciltlik ‘Hadislerle İslam’, çağdaş gelişmeler ve bilimsel veriler ışığında hazırlanan 5 ciltlik ‘Kur’an Yolu Türkçe Meal ve Tefsiri’, Bediuzzaman Said Nursi tarafından yazılan “İşârâtü’l-i’câz Fî Mezânni’l-İcâz”, İmam Nevevî ’nin, asırlardır Müslümanların ilgisine mazhar olan “Riyâzü’s-Sâliĥın” adlı eseri, ‘Büyük Mütefekkir Gazali’, ‘Büyük Filozof İbn-i Rüşd’, ‘Eş-Şeyhu'r-Reis İbn-i Sina’ ve ‘Mehmet Akif Ersoy Tefsirler ve Vaazlar’, farklı dillerde Kuran’ı Kerim Mealleri, ilmihal kitapları, çocuk ve aileye yönelik kitaplar, engellilere yönelik hazırlanmış kitaplar ve ‘İslamofobi Endüstrisi’ de bulunuyor.
Diyanet, kuruluşundan bugüne toplam 75 milyon eser bastı…
Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünün yayın faaliyetlerine ilişkin ayrıntılı raporunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluşundan bugüne 11 ayrı seride bin 194 eser yayımladığı belirtildi. Yayımlanan eserler arasında 289 adet çocuk kitabı, 263 adet halk kitabı, 187 adet ilmi eser, 121 adet de kaynak eser bulunuyor. Bu eserlerin dışında 107 adet cep kitabı, 100 adet mesleki kitap, 74 adet broşür-kartela, 31 adet edebi eser, 8 adet İslam ve Türk Büyükleri ve 13 adet sanat eseri yayımlandı. Rapora göre, 2011-2015 yılları içinde 217’si birinci baskı, 343’ü mükerrer olmak üzere 560 eser basıldı. Toplam basılan eser sayısı ise 75 milyon 351 bin 370 olarak kayıtlara geçti.
62 milyon eser ücretsiz olarak dağıtıldı…
Başta Kur'an kursu ders kitapları olmak üzere, Kur'an-ı Kerim, Kur'an-ı Kerim Meali, İlmihal ve çocuk kitapları gibi eserler, il ve ilçe müftülükleri, kütüphaneler, okullar, cezaevleri, Kur'an kursları, yetiştirme yurtları, sivil toplum kuruluşları ve talep eden vatandaşlara 62 milyon 62 bin 958 eser ücretsiz dağıtıldı.
Özel gündeme özel eserler…
Öte yandan Diyanet Aylık Dergisi ile birlikte yayımlanan ve her biri farklı bir dini, kültürel değeri konu edinen ekler, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için kitaplaştırıldı. Yurt dışındaki soydaş ve dindaşlara yönelik yayınlar da hazırlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, çocuklar, gençler, engellilere yönelik de birçok eser yayımladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, buna ek olarak tarihten günümüze ulaşmış birçok kaynak eseri de aslına uygun olarak anlaşılır ve sade bir dille yeniden okuyucuyla buluşturdu.
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.