© Dini Haberler 2020

Diyanet yok, biz varız!

DİYANET HABER- Cuntacı general Murat Aygün’ün Polatlı’da okunan selaları susturmak için ilçe müftüsünü aradığı ve “Sizin şu ses yayınlarını nasıl keseceğiz? Halkı galeyana getiriyorlar. Kesmeleri lazım onu, yoksa sıkıntı olacak, sıkıntı buralarda da olur” dediği ortaya çıktı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  Osman Özgan'ın Haberi 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Polatlı'daki kalkışmaya ilişkin hazırladığı iddianamedeki dikkat çekici ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianamede, 6-16 Temmuz tarihleri arasında yıllık izinde olan Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün iznini yarıda keserek, 11 Temmuz Pazartesi günü fiilen görevine başladığına dikkat çekildi. Aygün'ün yine o gün yardımcısı Albay Selçuk Serhat Pesek'ten tugayın ayrıntılı teşkilat yoklamasının yapılmasını ve kendisine sunulmasını istediği ve bütün izinlerin iptal edilmesi talimatı verildiği belirtildi.

ÖNCE BAŞKANI ARAMIŞ

İddianamede, Murat Aygün'ün darbe girişimi gecesi saat 01.40 sıralarında, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'yı arayarak, sıkıyönetim ilan edildiğini camilerden gelen ezan ve sela sesleri ile yapılan anonsların nereden kontrol edildiğini sorduğunu, Yıldızkaya'nın da müftülükten sorulması gerektiğini söylediği ifade edildi. Ardından Aygün'ün İlçe Müftüsü Mehmet Muslu'yu arayıp kendisini Tugay komutanı olarak tanıttığı, “Sizin şu ses yayınlarını nasıl keseceğiz? Halkı galeyana getiriyorlar, 'çarşıya inin' şeklinde değişik anonslar yapıyorlar. Kesmeleri lazım onu. Yoksa sıkıntı olacak. Siz bir şey söyleyin de halkı galeyana getirmesinler” dedikten sonra telefonu kapattığı aktarıldı. Muslu'nun ise suç unsuru görüşmeyi kayıt altına alıp CD'ye kopyalayarak savcılığa ilettiği ifade edildi.

Diyanet yok, biz varız!

İddianamede, şüpheliler Yarbay Abdülkerim Ceyhan ve Yüzbaşı Oğuz Serdar Özgür'ün selaların okunduğu saatte
"Bunları durdurmamız lazım" diyerek Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nın hemen bitişiğindeki Askeriye Cami'ye gittikleri ve ayakkabılarını çıkarmadan içeri girerek cami hocası tanık Hikmet Boza'ya silah zoruyla merkezi sistemi kapattırdığı belirtildi. İmam Boza'nın daha sonra
"Komutanım neden bunu yapıyorsunuz? Diyanet'in emrini yerine getirmek için buraya geldik" dediği belirtildi. Bunun üzerine Ceyhan'ın ise
"Diyanet bitti, lav oldu, şu anda biz varız" dediği ifade edildi. Kaynak: Yeni Şafak

İlginizi Çekebilir

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR

Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.

TÜM HABERLER