Diyanet’ten iki yeni uygulama
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için iki yeni uygulamayı kullanıcıların hizmetine sundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için iki yeni uygulamayı kullanıcıların hizmetine sundu.
Bilgi Yönetim ve İletişim Daire Başkanlığı'nca geliştirilen uygulamalar, Diyanet Takvimi ve Elifba’dan oluşuyor. Mobil marketlerde yerini alan uygulamalardan Diyanet Takvimi’nde, namaz vakitleri, konum bilgileri, kronoloji ve takvim arka yazıları, hicri takvim bilgileri gibi hizmetlere ulaşılırken, Elifba uygulamasıyla da kullanıcılar, Kur’an öğrenimini interaktif ortamda tecvit kaideleri ile birlikte kısa sürede öğrenebilecekler.
Kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören Namaz Vakitleri uygulamasının ardından kullanıcılardan gelen yoğun talep üzerine Diyanet Takvimi uygulamasını kullanıcıların hizmetine sunan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu uygulama ile seçilen 4 adet konumun namaz vakitlerini, kronoloji bilgileri ile takvim arka yazılarını, ay durumunu, Hicri Takvim bilgilerini ve ileriye yönelik 1 aylık takvim bilgilerini kullanıcıların görebilmelerini sağlıyor.
Tüm mobil marketlerden ücretsiz olarak ulaşılabilen uygulamalara kullanıcılar,http://mobiluygulama.diyanet.gov.tr adresinden de ulaşılabiliyor.
Kaynak Diyanet İşleri Başkanlığı [ Okunma Sayısı: 187 ]
İlginizi Çekebilir
Diyanet 2026 Saha Buluşmaları Başladı, Personelin Talepleri Dinlenecek
Diyanet İşleri Başkanlığı 2026 Saha Buluşmaları Programı başladı. Personelin sorunları, talepleri ve din hizmetlerindeki ihtiyaçlar yerinde değerlendirilecek.
DHBT başvuruları başladı
ÖSYM, 2026-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) başvurularının başladığını duyurdu.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Cami ve Sosyal Hayat temasıyla idrak edilecek
Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" bu yıl "Cami ve Sosyal Hayat" temasıyla idrak edilecek.
SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI
Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.