Diyanetten yeni fetva hattı sistemi
BAŞKANLIKDiyanet, kapattığı fetva hattı için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor- Yapılan çalışmalar kapsamında, Dini Bilgilendirme Platformu gibi \"ALO 190\" hattının da yeni sistem devreye girene kadar kapatılması kararlaştırıldı
Vatandaşları dini konularda bilgilendirmeye yönelik geliştirilecek yeni sistem devreye girene kadar "ALO 190" hattının da kapatılması kararlaştırıldı.
Başkan Görmez, platforma yönelik sabotajdan önce katıldığı bir televizyon programında fetva hattına yönelik bir değişikliğe gideceklerinin sinyalini vermişti.
Görmez son çıktığı TV programında, fetva hattının istismar edildiğini ve bunun devam etmesi durumunda hattı kapatmak zorunda kalacaklarını belirtmiş ve farklı formüller üzerinde çalıştıklarını dile getirmişti.
İKİ FARKLI YÖNTEM:
1-) "Yazılı olarak müracaatları alıp sonra vatandaşlarımıza yazılı olarak cevaplandırmak,
2-) Büyük bir yayın grubu oluşturup, internet ortamında bu soruları hazır olan cevaplara yönlendirerek,‘Şu kitabın şu sayfalarını okuyun’ demek suretiyle bir yöntem düşünüyoruz" açıklamasında bulunmuştu.
Prof. Dr. Görmez, aynı programda şu görüşleri de ifade etmişti:
"Alo Fetva Hattı’na yapılan müracaatlar ile intiharlardan vazgeçildiğini biliyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var.
NOT:
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu ve Alo 190 hattının tekrar aktif hale getirilmesini istiyoruz.
Çünkü üzerinde durulan iki yöntemde anlaşılan o ki, vatandaşlarımızın sağlıklı bilgilenmesi yönünde yeterli olmayacaktır. Güncel sorulara karşılık, güncel fetvalara ihityaç var. İnsanlarımızın sesli veya görsel olarak iletişime ihtiyaçları var. Diyanet ON-LİNE bilgilendirme alanından çekilirse bu alanı çok kısa bir zamanda ehil omayan başkaları doldurmaya çalışacaktır.
Diyanet bir an önce sistemi güçlendirip tekrar sistemleri aktifleştirmeli....
ANKETİMİZE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'den iddialara sert cevap
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fethullah Gülen\'e mektup yazdığı iddiasına tepki gösterdi.
Başkan Görmez açıkladı, Görevden el çektirildi
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bir Kur\'an kursunda yaşananların, din, din eğitimiyle hiçbir alakası olmadığını, şahsın görevden el çektirildiğini belirtti.
Müslümanların umut ışığı Türkiye
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Abdurrahman Gürses Haseki Eğitim Merkezi’ne sağladığı desteklerinden dolayı Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e teşekkür beratı takdim etti.
Diyanet’ten İsmailağa cemaatine özel görüşme
DİYANET HABER- Tarikat buluşmalarında ‘prensip gereği’ masada yer almayan İsmailağa Cemaati, ‘Özel görüşme’ talep etti. Diyanet’ten olumlu yanıt geldi.
Görmez, Dökülen kanların ardında küresel güçlerin iştahı yatıyor olamaz mı?
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ne zaman din ve mezhep eksenli bir şiddet olsa gözlerin hemen din adamlarına çevrildiğini belirterek \"Dökülen kanların ardında, aç gözlü küresel güçlerin sorgulanamaz iştahı yatıyor olamaz mı?\" dedi.
Küresel kötülüğün sömürge projesi
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “FETÖ’nün yurt içinde ve dışında açtığı okullar küresel kötülüğün bir projesidir. Küresel güçler, zihinsel bir sömürge anlayışı üretecek bir yapı olarak FETÖ’yü kullandı” dedi.