© Dini Haberler 2020

Diyarbakır'da İŞİD'i Öven İmamı Polis Cemaatin Elinde Zor Kurtardı

<p>Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Fidan Mescidi müezzininin Cuma namazı hutbesinde IŞİD'i "İslam ordusu" olarak göstermesi cemaatin tepkisine yol açtı. Müezzine tepki gösteren cemaat mescidi terk ed

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Fidan Mescidi müezzininin Cuma namazı hutbesinde IŞİD'i "İslam ordusu" olarak göstermesi cemaatin tepkisine yol açtı. Müezzine tepki gösteren cemaat mescidi terk ederken, müezzin polislerce camiden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde bulunan Fidan Mescidi'nin soy ismi öğrenilemeyen Hamit isimli müezzinin sözleri cemaati galeyana getirdi. Edinilen bilgilere göre, verdiği Cuma namazı hutbesinde "Hz. Muhammed bir hadisinde, zamanı geldiğinde İslam için Şam ve Irak'ta bir savaş başlayacak. Bu savaşı yapanların peygamberin mührünü bayrak olarak kullanacaklar. Bu savaşı yürütenleri insanlar kafa kesiyor diye karalasalar da onlar İslam'ın ordusudur" ifadelerini sarf etti.İmam Bahsettiği ne böyle hadis nede ayet bulunmamakta. 

Müezzinin IŞID çetelerini "İslam ordusu" olarak tanımlamasına tepki gösteren cemaat müezzinle tartışarak, camiyi terk etti. Gerginliğin büyümesi ile birlikte olay yerine gelen polisler zırhlı araç müezzini mescidden kaçırdı.
TÜM HABERLER