© Dini Haberler 2020

Elinde Kur'an ile müjdeyi verdi

<p>Başbakan Erdoğan Mardin mitinginde, "Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe meali çevrildi. 12 yıl önce böyle bir şey mümkün değildi" dedi.</p> <p></p> <p><p style="margin: 0px; padding: 0px 0px 20p

Başbakan Erdoğan Mardin mitinginde, "Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe meali çevrildi. 12 yıl önce böyle bir şey mümkün değildi" dedi.

Köşk adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van mitinginden sonra Mardin'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. Burada gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapan Başbakan, "İstanbul'da Ensar Vakfı, bir STK hayırlı bir işe imza attı. Kur\'an-ı Kerim'in Kürtçe meali çevrildi. 12 yıl önce böyle birşey mümkün değildi. Ama artık oluyor. Biz yasakları kaldırdık." dedi.

"BİZ SİYASİ KÜRTÇÜLÜĞE KARŞIYIZ"

Biz siyasi Kürtçülüğe de karşıyız, biz siyasi Türkçülüğe de karşıyız. Biz tüm etnik yapı müdafasına karşıyız. Biz 77 milyonun partisiyiz ama bunlar maalesef bir grup etnik anlayışın partisi. Onun için de belli yerlerde varlar ama Türkiye'nin genelinde yoklar. Biz ise 81 vilayetin tamamında varız.

O tuzluk milletvekillerinin günlerdir Çağlayan'da yaptıkları şovları görüyorsunuz değil mi? Biz bunu söyledik size değil mi inlerine gireceğiz demiştik. Giriyoruz."

Kaynak Haber7 [ Okunma Sayısı: 367 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER