Fransa'da İslamofobi ile mücadelede yeni yöntem
DİYANET HABER<p>Fransa'da faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum örgütü "Ahmadiyya" ülkedeki İslamofobi'nin önüne geçebilmek için bir kampanya başlattı.</p> <p></p> <p><p style="margin: 0px 0px 10px;
Fransa'da faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum örgütü "Ahmadiyya" ülkedeki İslamofobi'nin önüne geçebilmek için bir kampanya başlattı.
Ahmadiyya'nın internet sitesinden yapılan açıklamada Müslüman ailelere, farklı dinlerden insanları evlerine akşam yemeğine davet etmeleri çağrısı yapıldı. Ülkede giderek artan Müslüman karşıtlığına atıfta bulunulan açıklamada, ön yargı ve bilgisizliğin İslamofobi konusunda önemli rol oynadığına vurgu yapıldı.
Kampanyanın 26 Nisan tarihine kadar veilk etapta Paris bölgesi için geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, Kanada'da daha önce yapılan bu uygulamanın oldukça başarı sağladığına değinildi.
Fransa'daki son kamuoyu araştırmaları, Müslümanlara yönelik saldırıların geçen yıla oranla en az iki misli arttığını ortaya koyuyor. Fransa'da özellikle Müslümanlara ait ibadet yerleri ile mezarlara son dönemde düzenlenen fiziksel saldırılar artış gösteriyor.
Fransa'da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor. Fransa, Avrupa'da Müslümanların en fazla yaşadığı ülkelerin başında geliyor.
Kaynak Yeni Akit [ Okunma Sayısı: 113 ]
İlginizi Çekebilir
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.