© Dini Haberler 2020

Gazzeli çocuklar 15 yıl sonra Kudüs te

<p>Yaşları 6 ila 14 arasında değişen 114 Gazzeli çocuk Kudüs'e gitti. Gazzeliler 15 yıldır bölgeden ayrılamıyordu </p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="margin: 5px 0px 0px; padding: 5px

Yaşları 6 ila 14 arasında değişen 114 Gazzeli çocuk Kudüs'e gitti. Gazzeliler 15 yıldır bölgeden ayrılamıyordu

Filistinli 114 çocuk, 15 yıl sonra ilk defa Kudüs'e gitmek üzere Gazze'den yola çıktı.

"Mescid-i Aksa'da Dua Hakkımı İstiyorum" kampanyası kapsamında, 6 ila 14 yaşlarındaki 114 Filistinli çocuk, 15 yıl sonra ilk defa düzenlenen seyahat dahilinde Kudüs'e gitmek üzere Gazze'den ayrıldı. 

Kampanya koordinatörü Raid Musa, yaptığı yazılı açıklamada, bu yolculuğun, kampanya kapsamında Kudüs'e gitmek için bir fırsat yakalamak adına yürütülen 2 yıllık çalışmaların mahsulü olduğunu ifade etti. 

Yolculuğun üç gün süreceğini belirten Musa, "Programla, çocukların Kudüs şehrinin tarihi ve sokakları ile tanışması, aralarında bir irtibatın kurulması hedefleniyor. Çocuklar ayrıca şehrin tarihi, dini ve turistik mekanlarını görmek için bir fırsat yakaladı" dedi. 

İsrail, 2000'de İkinci Filistin İntifadası'nın ardından özel durumlar istisna olmak üzere Gazzelilerin Batı Şeria ve Kudüs'e geçişlerine izin vermiyor.

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER