© Dini Haberler 2020

Görevden Alınan İl Müftüleri

15 Temmuz Darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY örgütü soruşturması çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığında Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarının her kademesinde görev yapan personel araştırılıyor.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

15 Temmuz Darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY  örgütü soruşturması çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığında Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarının her kademesinde görev yapan personel araştırılıyor.

Bu kapsamda şuana kadar 6 il müftüsünü görevden aldı. 

 

1: Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin

 

2: Batman İl Müftüsü Turgut Erhan

 

3: Bitlis İl Müftüsü  Abdülkerim Akbaba

 

4: Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan

 

5: Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci

6: Ardahan İl Müftüsü Aytekin Yılmaz görevden alındı



Görevden alınmalar devam edecek....

GÜNCELLENİYOR....

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER