Görmez, sabah namazında gençlerle buluştu
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sabah namazında gençlerle buluştu.
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından üç yıldır devam eden gençlerle sabah namazı buluşmaları kapsamında sabah namazını Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camiinde üniversiteli gençlerle birlikte kılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hz. Peygamberin ideal gençleri ‘Neşeyi rabbine ibadette arayan gençlik’ olarak tarif ettiğini belirterek, bir genç için sabah namazı camiye gelmesinin büyük bir nimet olduğunu vurguladı.
Tüm kainatın Allah’a teslim olduğunu problem çıkaranın insan olduğuna işaret eden Başkan Görmez, aralarında ODTÜ, Bilkent, Hacettepe, Gazi üniversitelerinden de öğrencilerin olduğu binlerce gence hitaben şunları söyledi;
“Tüm kainat Allah'a teslim olmuştur, problem çıkaran yalnız insandır…”
Bizleri bütün kainatın Allah'ı tespih ettiği bu sabah vaktinde buluşturan Rabbimize hamd olsun. Önümüzdeki salı gecesi veladetini idrak edeceğimiz Hazreti Muhammed'e salat ve selam olsun. Tüm kainat Allah'ı tespih eder, zikreder. Ağaçlar, nehirler, kuşlar, gördüğümüz görmediğimiz bütün varlıklar Allah'ı tespih eder. Tüm kainat Allah'a teslim olmuştur, problem çıkaran yalnız insandır. İnsan gerçekten Allah'a teslim olsa, dünyada selam ve barış hakim olur. Kimse kimsenin canına kıymaz.
“Gençler, kendinizi Allah'la sohbet etmekten mahrum etmeyin. Namaz Allah'la sohbet etmektir…”
Hz. Peygamber ideal genci "Neşeyi Rabbine ibadette arayan gençlik" olarak tarif eder. Namazda Rad suresinden okuduğum ayette 'Dikkat edin, kalpler ancak Allah'ı zikrederek tatmin olur' buyruluyor. Sabah namazı çok önemlidir. Bir genç için sabah namazını kılmak, onun için camiye gelmek müstesna bir nimettir. Gençler, kendinizi Allah'la sohbet etmekten mahrum etmeyin. Namaz Allah'la sohbet etmektir" ifadelerini kullandı.
"Kuran-ı Kerim dogmalar bütünü değil, düşündüren bir kitaptır…"
Her namazda okunan Fatiha suresi Allah'la sohbet etmektir. Kuran-ı Kerim dogmalar bütünü değil, düşündüren ve insanla konuşan bir kitaptır. Peygamberimiz müminlerin özellikleriyle ilgili 5 ayrı hadisinde şöyle buyurdular. Birincisi, mümin, hurma ağacına benzer, meyvesi daima yenir, yaprağı dökülmez. İkincisi, mümin, bal arısı gibidir. Hep güzel şeyler yer ve üretir. Üçüncüsü, mümin koku satan attar gibidir. Onunla beraber oturur, yürür veya ortaklık edersen sana faydası dokunur. Dördüncüsü, mümin altın gibidir. Hiç bir zaman bozulmaz ve değişmez. Beşincisi, taze ekin gibidir. Rüzgar sallar ama hiç bir zaman onu yıkamaz, yerinden koparamaz.
Organizasyonunu, Türkiye Diyanet Vakfı, Çankaya Müftülüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Ensar Vakfı ve İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğinin yaptığı program sonrasında, katılımcılara çorba ikram edildi.
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.