© Dini Haberler 2020

Grip tedavisinde antibiyotik kullanmayın

Prof. Dr. Mete Kıroğlu, üst solunum yolu hastalıkları tedavisinde antibiyotik kullanımının zararlı olduğunu söyledi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte solunum yolu hastalıklarının daha çok görülmeye başladığını bildiren Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mete Kıroğlu, "Bu dönemde grip, nezle, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıkları sık görülüyor. Buna daha çok havalandırması iyi yapılmayan kapalı ve toplu kullanım alanlarında vakit geçirmek neden oluyor" dedi.

"ZARAR VERİR"

Solunum yolu hastalıklarının havayla ve temasla bulaşabildiğini aktaran Kıroğlu, şunları kaydetti:

"Bu süreçte kapalı alanlarda çok vakit geçirilmemeli, mümkün olduğunca ortam iyi havalandırılmalı. Temiz havaya çıkılmalı, güneşten yeterince yararlanılmalı. Fiziksel aktivitelere ağırlık verilmeli. Kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmeli. İyi ve dengeli beslenilmeli.

Yeterince sıvı tüketilmeli. Grip aşısı mutlaka yaptırılmalı. Tüm bunlara karşın yine gribal enfeksiyona yakalanılmışsa iyi dinlenilmeli. Gribal enfeksiyon viraldir. Bu nedenle grip tedavisinde antibiyotik kullanılmamalı.

Çünkü antibiyotikler bu virüslere karşı tedavide kullanılmaz. Bu tedavide gereksiz antibiyotik kullanımı boğaz ve bağırsaklardaki yararlı bakterileri öldürür. Yanlış antibiyotik kullanımına dikkat edilmeli"Kaynak: Haber10

İlginizi Çekebilir

Şeker hastalığına şifa oluyor, kanı temizliyor, karaciğeri iyileştiriyor!

İbn-i Sina, Tıp Kanunu kitabında yüksek potasyum oranına sahip olan karahindiba bitkisinin şeker hastalığına iyi geldiğini belirtiyor. Peki İbn-i Sina'nın şeker hastalığı tedavisinde bile kullandığı, kitabında yer verdiği bu bitkinin faydaları nelerdir? İşte 'Karahindiba'nın faydaları ve detaylar...

Sabah aç karna limonlu su içmek zayıflatır mı?

Düzenli olarak sabahleyin aç karna içebileceğiniz limonlu su detoks karışımı hem kilo verme hem de sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Alzheimer riskini azaltmanın 7 yolu

Demans ya da bilinen adıyla bunama, Alzheimer ya da Lewy cisimli demans gibi beyni doğrudan etkileyen hastalıkların yol açtığı semptomlar için kullanılan genel bir tabirdir. Felç dahi, demansın nedeni olabilir. Yaklaşık 50 milyon insanın birlikte yaşadığı dejeneratif bir beyin hastalığı olan alzheimer kişinin geçmişini hatırlayamamasıdır. Alzheimer, yaygın olarak görülen bir demans türüdür ve hastalığın evrelerinin ilerlemesi yıllar alabilir.

Uzmanlardan ailelere sosyal medya uyarısı

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin ellerinden tablet ve akıllı telefonlar düşmezken, evde geçirilen süre artınca da sosyal medyada daha fazla zaman geçirildi, bu nedenle de uzmanlar aileleri uyardı.

Türkiye'de 39 ilaç için toplatılma kararı! İçlerinde en ünlü ağrı kesici de var

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) kas ve eklem ağrıları için kullanılan sprey ve kremlerin yer aldığı 39 topikal ürünün piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Baş ağrısı yaşayanlar dikkat! İlaca artık son... Bu besin ağrıyı kesiyor

Uzman Biyolog Tuğçe Ağba Sevencan, baş ağrısı çeken kişiler için önemli tavsiyelerde bulundu.

TÜM HABERLER