Hollanda'da Müslüman başkandan 'Radikallere' tepki
DİYANET HABER<p>Hollanda'nın Rotterdam kentinin Müslüman Belediye Başkanı ülkede 'düşünce özgürlüğünden' hoşlanmayan 'radikallere' defolun açıklaması yaptı </p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="
Hollanda'nın Rotterdam kentinin Müslüman Belediye Başkanı ülkede 'düşünce özgürlüğünden' hoşlanmayan 'radikallere' defolun açıklaması yaptı
Fransa'da 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan Charlia Hebdo saldırısının sonuçları dünyada tartışılmaya devam ediyor. Hollanda'nın en büyük kentlerindne Rotterdam'ın Müslüman Belediye Başkanı Ahmed Ebutalib, "Özgürlüklerden hoşlanmayan radikaller ülkeden defolsun" dedi.
Hollanda'da göçmen nüfusun en yoğun yaşadığı kent olan Rotterdam'ın Müslüman Belediye Başkanı Ahmed Ebutalib, Paris'teki saldırı sonrası katıldığı bir televizyon programında, 'radikal' olarak nitelendirdiği Müslümanlara bir çağrıda bulundu.
Hollanda'nın ilk göçmen belediye başkanı unvanına sahip olan Fas kökenli Ahmed Ebutalib, Rotterdam'da yaşayan ve özgürlüklerden hoşlanmayan radikallerin bavullarını toplayarak kenti terk etmesini istedi. 15 yaşında Fas'tan Hollanda'ya gelen 53 yaşındaki Rotterdam Belediye Başkanı Ebutalib, Batı değerlerini ve hayat biçimini benimsemeyenlerin bu toplum içinde yaşamaya hakları olmadığını iddia etti.
Faslı bir imamın oğlu olan Ahmed Ebutalib, Hollanda İşçi Partisi saflarında siyaset yapıyor. Belediye Başkanı olmadan önce gazetecilik yapan Ebutalib, "Bazı gazetelerde çıkan karikatürler dolayısıyla burada yaşamaktan hoşlanmıyorsanız, o zaman size diyeceğim tek bir şey var: Bavulunuzu toplayın, Hollanda'dan çekip gidin" dedi.
Göçmenlerin Hollanda toplumuna entegrasyonuyla ilgili çalışmalarıyla tanınan Ahmed Ebutalib, 2008'den bu yana ülkenin ikinci büyük kenti Rotterdam'ın belediye başkanlığını yürütüyor.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.