Iğdır’ da Beraat Kandili Coşkuyla Kutlandı
DİYANET HABER<p> Kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunduğu ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesi olan Beraat Kandili Iğdır Merkez Camiinde co
Kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunduğu ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesi olan Beraat Kandili Iğdır Merkez Camiinde coşkuyla kutlandı.
Kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunduğu ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesi olan Beraat Kandili Iğdır Merkez Camiinde coşkuyla kutlandı.
Bugün ellerini semaya, gönlünü Mevla'ya açan, günahlardan olabildiğince kaçan bütün Müslümanlar Merkez Camiine akın ederek Beraat kandilini ibadetle geçirdiler. Akın eden cemaat, dualar edip Cenab-ı Allah'tan af ve mağfiret diledi.
Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının on beşinci gecesi olan Berat Kandili münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından Merkez Camiinde özel bir program düzenlendi. Programa; Çok sayıda bay – bayan ve üniversite öğrencisi katıldı.
İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’ ın yapmış olduğu vaazla başlayan kandil Programı, Cami İmam – Hatiplerinin okumuş oldukları Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi şerifle devam etti.
Müftü KULAZ Cemaate; “Günahlardan arınmanın ve tevbelerin kabul edilmesinin fırsatı böylesi zaman dilimlerinde yani böyle gecelerde değerlendirilmelidir. Biz Müminler, Kur’an ve sünnet çerçevesinde Allahın rızasına ulaşabilmenin şuuruyla kulluk bilincine sahip olmalıyız. Amellerin Allah’a sunulduğu bu gecenin feyzinden, bereketinden faydalanmanın sebeplerine sıkı sıkıya sarılmalıyız.
Bütün Ümmeti Muhammed’in (sav) huzuru, vahdeti, selameti için ellerimizi semaya kaldırıp Geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza, gençlerimize, camilerimizde ve evlerimizde Allah’ı ve peygamberi anmanın coşkusunu yaşatarak, böyle mübarek gecelerin manasından yararlanmalıyız” diyerek sözlerine son verdi.
KULAZ; günün anlam ve önemi hakkında bilgiler verdikten sonra, yapmış olduğu coşkulu dua ile kandil programı son buldu.
.
Kaynak [ Okunma Sayısı: 174 ]
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.