Irak'ta kolera salgını büyüyor
DÜNYAIrak'ta ilkokulların açılışının ertelenmesine sebep olan kolera salgınında bugüne kadar bin 809 kişiye teşhis konuldu
Irak Sağlık Başkanlığı, ülkede kolera teşhisi konulanların sayısının bin 809'a yükseldiğini duyurdu.
Sağlık Bakanlığı Kamu Sağlığı Genel Müdürü Hasan Hadi, yazılı açıklamasında, "Eylül ayının başından bugüne kadar ülkede kolera teşhisi konulanların sayısı bin 809'a çıktı" ifadesini kullandı.
Hadi, dün başkent Bağdat'ta 24, Bağdat'ın güneyindeki Ed-Divaniye kentinde 38 ve Zikar kentinde de 3 olmak üzere 65 kişinin kolera vakası olarak kayda geçirildiğini bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü'nden geçen ay yapılan açıklamada, kolera ile mücadelede Irak'ı desteklemek için gerekli önlemlerin alındığı belirtilerek, hastalığın uluslararası yayılma olasılığının bulunmadığı kaydedilmişti. Irak Eğitim Bakanlığı da ülkedeki ilkokulların açılışını 18 Kasım'a ertelemişti.
Sağlık Bakanlığı, kolera görülen bölgelerde vatandaşlara sağlık hizmetlerinin sunulduğunu ve gerekli aşının bulunduğunu belirtirken, halka sağlıklı su içmeleri yönünde de uyarılar yapıyor.
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
İlginizi Çekebilir
Hamas: Kalıcı ateşkes başladı
Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, kalıcı ateşkesin başladığını duyurdu.
Savaş bittiğinde ağlayabileceğiz
Perşembe günü İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması imzalanınca Gazze'de kutlamalar başladı. Ancak soykırımın sona ereceği umuduyla sevinç patlaması yaşanırken, birçok kişi bunun gerçekten sona erdiğine şüpheyle yaklaşıyor.
İsrail, Yemen'e Saldırmaya Devam Ediyor.
İsrail Savunma Bakanı İsrail ordusunun Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.
İsrail'den, Lübnan'da yoğun hava saldırısı
İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Mescid-i Aksa’da 100 bin kişinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim hatim edildi
28 Mart Cuma günü 100 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılarak Kur’an hatim ettiler.
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Gazze fetvası
Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, “İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası” başlığıyla açıklama yayımladı.