IŞİD’in elinden kurtulan tek Türk konuştu
DİYANET HABERIrak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinden kaçan tek Türk şoför olan İbrahim Kaynak, alıkonulmasını ve kaçışını anlattı.Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinden kaçan tek Türk şoför
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinden kaçan tek Türk şoför olan İbrahim Kaynak, alıkonulmasını ve kaçışını anlattı.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinden kaçan tek Türk şoför olan İbrahim Kaynak, alıkonulmasını ve kaçışını anlattı.
Irak’ta IŞID tarafından kaçırılan Türk şoförleri Türkiye gündemindeki yerini korurken, örgütün elinden kaçmayı başarabilen tek şoför olan İbrahim Kaynak (29), Musul’da yaşadıklarını ayrıntılarıyla paylaştı. Kendilerine hakaret edildiğini, darba maruz kaldıklarını anlatan Kaynak, "Allah, kimseyi bu zalimlerin eline düşürmesin" dedi.
"MİLİTANLAR PATLAMA YERİNE GİDİNCE...
"
Kaçırılışıyla ilgili konuşan Kaynak, "Türkiye’den Zaho’ya yükümü boşaltmak için gittiğimde bana -bu yükü Erbil’e boşaltmak zorundasın- dediler. Ben de Erbil’e hareket ettim. Yükümü boşalttıktan sonra Musul’dan geçmek zorunda kaldım.
Musul da pikaplar içinde bulunan IŞID militanları bana nereden geldiğimi sordular. Ben de Türkiye’den geldiğimi söyledim. Onlar da bana -sana ceza keseceğiz- dediler.
Ben de -siz nasıl ceza kesersiniz- dedim. Onlar da bana -şimdi sana nasıl ceza kestiğimizi göstereceğiz- diyerek beni boş bir yere götürdüler. Beni götürdükleri yerde 20’ye yakın başka şoför olduğunu gördüm.
Çoğu halsiz ve açlık çekiyordu. İçlerinde bir tek ben sağlam kalmıştım. Daha sonra Musul’un merkezinde çok büyük patlamalar meydana geldi.
Etrafımızdaki bütün militanlar patlama yerine gittiler. Ben de fırsattan istifade duvardan atlayarak kamyonumun yanına gittim. Kamyonum çalışmıyordu.
Beni uzaktan izleyen bir arkadaşım kamyonuyla gelerek yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Peşmerge bölgesine götürdü. Çok şükür aileme kavuştum. Allah orada kalan şoförlere yardım etsin" ifadelerini kullandı.
.
Kaynak [ Okunma Sayısı: 276 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.