© Dini Haberler 2020

KIRIKHAN GENÇLERİ SABAH NAMAZINDA BULUŞUYOR

Kırıkhan Müftülüğünün mutad olarak gerçekleştirdiği “Cami ve Gençlik Buluşması”nı bu defa ilçenin kenar mah


Kırıkhan Müftülüğünün mutad olarak gerçekleştirdiği “Cami ve Gençlik Buluşması”nı bu defa ilçenin kenar mahallelerinden Aydınlı Camiinde ve Yunus Emre Camiinde gerçekleştirdi. Sabah namazından sonra “Cami ve Gençlik Buluşması” temalı programa Kırıkhan Müftüsü Mekki SOLMAZ, gençler ve cami cemaati katıldı. Peygamber Efendimizin kutlu doğumuna dikkat çekildiği programlarda, sabahın erken saatlerinde gelen cami cemaatine vaaz verilerek Kur'an-ı Kerim okundu. Namazdan sonra da etkinliğe katılan herkese çorba ikramında bulunuldu.
Konu ile ilgili olarak Kırıkhan Müftüsü Mekki SOLMAZ şu açıklamalarda bulundu: “İlçemizde “Cami ve Gençlik Buluşması” projesi bağlamında gençlerimizin camiye gelmesi, camide buluşması, dinin temel bilgilerini alması gibi konularda çalışmalar yapmaktayız. Haftada bir gün cuma sabahı bu gençlerimizle sabah namazında buluşarak dini bilgileri içeren konuları konuşuyor, namaz kılıyor ve sohbetlerde bulunuyor, gelen misafirlerimize çorba ikramında bulunuyoruz. Gelen kardeşlerimizden bizim de bir beklentimiz ve isteğimiz vardır. Bu gençlerimiz camilerimize nasıl geldiyse arkadaşlarını da getirsinler. Onlar da bu nimetlerden istifade etsinler.Hedefimiz ilçemizdeki  tüm gençlerimize ulaşmaktır. Camilerimizde cemaatimizin azaldığı, cemaat yaşının ortalama 50 – 60 olduğu şu dönemlerde gençlerimizle ve çocuklarımızla camilerimizdeki cemaatimizi arttıralım istiyoruz. Bununla vatanımıza, devletimize, milletimize ve insanlığımıza hayırlı gençlerin yetişmesi için hep birlikte gayret edelim istiyoruz. Kâbe’nin şubeleri olan camileri sosyal hayatın kalbinin attığı merkezler haline dönüştürmek istiyoruz. Din hizmetlerine en fazla ihtiyaç duyan kesim olan çocuklarımızı ve gençlerimizi ana hedefimiz yapmak istiyoruz. Rabbim bu manada bizlerin yar ve yardımcısı olsun.Bizleri muvaffak eylesin.”

Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 102 ]

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER