Karabük Üniversitesi Camii dualarla ibadete açıldı
DİYANET HABERKarabük Üniversitesi Camii, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla dualarla ibadete açıldı.
DiniHaberler.com.tr: Diyanet İşleri Başkanı Görmez, açılışta yaptığı konuşmada camilerin sadece namaz kılma mekânları olmadığını, aynı zamanda insanların kendi manevi dünyalarını inşa edecekleri, birlikte gönüllerini ve kalplerini birleştirecekleri mekânlar olduğunu ifade etti.
“Üniversiteyle mabedin birlikteliği, din ile ilmin birlikteliğidir.”
Başkan Görmez, “Cami, mabet ve üniversite birbirine yakışan iki kavramdır. Tarih boyunca üniversiteler mabetlerden çıkmıştır. Üniversiteyle mabedin birlikteliği, din ile ilmin birlikteliğidir. Üniversiteyle mabedin birlikteliği, akıl ile kalbin birleşmesidir. Üniversiteyle mabedin birlikteliği, maddeyle mananın birleşmesidir. Onun için üniversite içerisinde öğrencilerimize hizmet vermek üzere böyle bir mabedin inşa edilmiş olmasından duyduğum büyük memnuniyeti hassaten ifade etmek istiyorum. Allah hayırlı, mübarek eylesin. Gençlerimizin, öğrencilerimizin, onların gönül dünyasını en güzel şekilde zenginleştiren bu mabetlerden yükselen ezan sesi ebediyete kadar semalarımızdan eksik olmasın.” dedi.
“Biz mescitleri imar ederiz. Mescitler de bizleri, bizim gönül dünyamızı imar ederler.”
İnsanlığın bugün ikiye ayrıldığını ifade eden Başkan Görmez, “Yeryüzünü tahrip edenler ve yeryüzünü imar edenler olarak insanlık ikiye ayrıldı. Biz müminler, yeryüzünü imar etmekle mükellefiz. Okunan ayeti kerimelerde, mescitleri ancak müminler imar eder denildi. Ama mescitler de müminleri imar ederler. Biz mescitleri imar ederiz. Mescitler de bizleri, bizim gönül dünyamızı imar ederler. Tarih bize şunu gösteriyor: Gönül dünyalarını imar edemeyenler, yeryüzünü imar edemezler. Camiler, yüce Peygamber tarafından hicretle birlikte Kuba Mescidiyle başlayarak tarih boyunca Kabetullahın şubeleri olarak bizim gönül dünyalarımızı imar etmişlerdir."
Başkan Görmez’in konuşmasının ardından dualarla caminin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da hazır bulundu.
Valilik ve Belediyeyi ziyaret etti
Diyanet İşleri Başkan Görmez, Karabük’te ilk ziyaretini İl Müftülüğüne gerçekleştirdi. Burada Müftü Halil Bektaş'tan bilgi alan Başkan Görmez, daha sonra Vali Orhan Alimoğlu'nu ziyaret etti. Vali Alimoğlu ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Görmez, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Cem evleri kararına ilişkin soruya "Diyanet İşleri Başkanı olarak, millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım. Bütün inanç farklılıklarımızla, bizi bin yıldır millet kılan değerlerle birlikte birbirimize karşı vereceğimiz kararların çok daha önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.
Belediye Başkanı Rafet Bilgili'yi de ziyaret eden Başkan Görmez, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı da ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı. Görüşmenin ardından Başkan Görmez ve beraberindeki heyet yapımı devam eden Safranbolu Merkez Camiinde incelemelerde bulundu.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.