Kaya, Cizre de İslami kimliğe saldırıldı
DİYANET HABER<p>Muş'ta düzenlenen, 'İslami kimlik ve Şahitlik sorumluluğumuz' adlı panelinde konuşan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, PKK'nın Cizre'deki saldırılarına değindi. Kaya, saldırıların İslami kimliğe yapıldığını ve
Muş'ta düzenlenen, 'İslami kimlik ve Şahitlik sorumluluğumuz' adlı panelinde konuşan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, PKK'nın Cizre'deki saldırılarına değindi. Kaya, saldırıların İslami kimliğe yapıldığını ve Müslümanların saldırılara karşı durulması gerektiğini söyledi.
Özgür-Der Muş Temsilciliği “İslami kimlik ve Şahitlik sorumluluğumuz” adlı bir panel düzenledi. Muş Öğretmenevi Konferans salonunda düzenlenen panele İl Müftüsü Recep Uzun, STK temsilcileri ve halktan birçok kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İLKHA'nın haberine göre; açılış programı Murat Kayacan okuduğu Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kaya konuşmasında Cizre'de Müslümanlara yönelik başlatılan saldırılara değinerek,“Müslümanlar olarak mutlaka kardeşlik hukukunun gerektirdiği dayanışma ve bilinç içerisinde, bu zulümlere karşı dikkatli ve uyanık bir şekilde karşı durmak zorundayız.” dedi
Kaya konuşmasının devamında, “Yaşadığımız ülke ile alakalı, sitem ile alakalı bir takım sorunlar, sıkıntılar var. Sistemin ortaya çıkardığı cahiliyeye karşı çıktığımız gibi, ebetteki sistem dışında gelişen cahiliyeye de aynı şekilde karşı çıkmak durumundayız. Bu yönüyle baktığımızda Roboski'de katledilen insanların mücadelesini vermek durumundayız. Aynı duyarlılıkla Müslümanlara, 6-8 Ekim olaylarında ortaya çıkan Kobani bahanesiyle İslami kimliğe özellikle Kürdistan coğrafyasında yoğun bir şekilde saldırıya geçen İslam'ı kimliğe, İslami değerlere karşı adeta savaş açmış o milliyetçi cahiliyeye aynı şekilde karşı çıkmak durumundayız. O milliyetçi cahiliyenin dün gece Cizre'de Müslümanlara bir kez daha nasıl saldırdığını, İslami kimliğe düşmanlığını net bir şekilde ortaya koyduğunu görüyoruz. Bu konuda Müslümanlar olarak mutlaka kardeşlik hukukunun gerektirdiği dayanışma ve bilinç içerisinde, bu zulümlere karşı dikkatli ve uyanık bir şekilde karşı durmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan Hamza Türkmen, Şahitlik kavramına değinerek Resulün Müslümanlar üzerine şahit olması gibi, Müslümanların da tüm insanlığa karşı şahitlikle vazifeli olduğunu hatırlattı.
Kaynak Yeni Akit [ Okunma Sayısı: 104 ]
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.