Kobani son durum! Peşmerge harekete geçti!
DİYANET HABER<p>Peşmerge güçleri yanlarında getirdiği ağır silahlar ile Kobani'ye doğru harekete geçti.</p> <p></p> <p><p style="margin: 0px 0px 10px; padding: 0px; color: rgb(77, 78, 83); font-family: A
Peşmerge güçleri yanlarında getirdiği ağır silahlar ile Kobani'ye doğru harekete geçti.
IŞİD'e karşı YPG'ye destek olmak için Suruç'ta bekleyen Peşmerge güçleri Kobani'ye geçmeye başladı. Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında konaklayan Peşmerge güçleri yanlarında getirdiği ağır silahlar ile Kobani'ye doğru harekete geçti.
Peşmerge konvoyundaki silah sistemlerinin kullanılabilir hale getirildiği ve kapı geçilir geçilmez savaşmaya hazır bir durumda olduğu bildirildi. IŞİD'in sınır kapısını hedef alan saldırılarına karşın araçların kamüfle edildiği belirtilirken konvoyun gruplar halinde Kobani'ye geçtiği öğrenildi.
Özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru hareket eden konvoyda, aralarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da bulunduğu çok sayıda mühimmatın üstü açık şekilde taşındığı görüldü. Konvoyun geçişi esnasında yol güzergahı karşılıklı olarak trafiğe kapatıldı.
Peşmergelerin, işlemlerin ardından Kobani'ye geçmesi bekleniyor.
İKİ GÜNDÜR SURUÇ'TA BEKLİYORLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Peşmerge güçlerinin neden iki gündür Suruç'ta bekleyip Kobani'ye gitmemesinin nedenini Fransa'dan açıklamıştı.
"Bu haber bile bir asparagas haberdir, yalan haberdir. Biz Peşmergelerin geçmesi için gayret sarf ettik. Nitekim Özgür Suriye Ordusu Türkiye’den geldi Kobani’ye girdi. Peşmergeler tüm mühimmatıyla araç gereçleriyle ülkemize geldiler. Bir de davullu zurnalı geldiler. Bu medya bunları da görememiş. Ve Peşmergeleri uçakla biz Şanlıurfa Havalimanımıza aldık. Hala istirahat ediyorlar. Araçları gereçleri de geldi. Bu akşam itibariyle 2 gündür bizdeler. Erbil’den haber bekliyorlar. Gelen konvansiyonel silahların Kobani’ye girmesinin uygun olmadığına dair haber aldılar.
Fransız basını, Batı basını nasıl yansıtıyor. Biz daha da fazlasını Peşmergelerden Özgür Suriye Ordusundan bekliyorduk. Ama oradaki savaşacakları sayıları ortalama yüzer kişi. Batı medyasına bu ifadeleri niçin söylediğimi anlamış olun. Böylece yalan yanlış doğru olmayan haberler yapıyorlar. Bunu buradan düzeltmiş olalım, böyle bir şey söz konusu değil."
Kaynak İnternethaber [ Okunma Sayısı: 75 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.