© Dini Haberler 2020

Kuran Kursları Arası Yarışma Başlıyor

Yarışmaya 2014-2015 eğitim-öğretim yılında erkek ve kız Kur’an kurslarında (EHYS) kaydı bulunan ve isteyen tüm öğrenciler katılabilecekler. Yarışma; Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı A, B, C ve D grubundaki erkek ve

Yarışmaya 2014-2015 eğitim-öğretim yılında erkek ve kız Kur’an kurslarında (EHYS) kaydı bulunan ve isteyen tüm öğrenciler katılabilecekler. Yarışma; Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı A, B, C ve D grubundaki erkek ve kız Kur’an kursu öğrencileri arasında ayrı ayrı yapılacak. Yarışmaya İlahiyat Fakültesi lisans veya ön lisans bölümünde kaydı bulunan/kayıt donduran veya mezunu olanlar yarışmaya katılamayacaktır.

Kur’an Kursları Arası Dini Bilgiler Yarışması Başlıyor

Yarışmaya 2014-2015 eğitim-öğretim yılında erkek ve kız Kur’an kurslarında (EHYS) kaydı bulunan ve isteyen tüm öğrenciler katılabilecekler.  Yarışma; Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı A, B, C ve D grubundaki erkek ve kız Kur’an kursu öğrencileri arasında ayrı ayrı yapılacak. Yarışmaya İlahiyat Fakültesi lisans veya ön lisans bölümünde kaydı bulunan/kayıt donduran veya mezunu olanlar yarışmaya katılamayacaktır.

DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI İLE İLGİLİ ESASLAR

1) Yarışma; Başkanlığımıza bağlı A, B, C ve D grubundaki erkek ve kız Kur’an kursu öğrencileri arasında ayrı ayrı yapılacaktır.

2) Yarışmaya 2014-2015 eğitim-öğretim yılında erkek ve kız Kur’an kurslarında (EHYS) kaydı bulunan ve isteyen tüm öğrenciler katılabilecektir.

3) İlahiyat Fakültesi lisans veya ön lisans bölümünde kaydı bulunan/kayıt donduran veya mezunu olanlar yarışmaya katılamayacaktır.

4) Yarışma soruları;

a-“Dinim İslam ” Temel Dini Bilgiler kitabı,
b- Hz. Muhammet ve Evrensel Mesajı Kitabı, Başkanlık yayınları
c- Tecvid Kuralları,
d- Namaz Duaları: Sübhaneke, Tahiyyat, Salli-Barik, Rabbena Atina?Rabbenağfirli ve Kunut Duaları’nın muhteva ve meali,
e- Duha-Nas (Nas Sûresi dahil) arasında bulunan sûreler ile Yasin, Fetih, Mülk ve Nebe sûrelerinin muhteva ve mealinden seçilecektir.

5) Sûrelerin muhteva ve meali için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından olan “Kur’an-ı Kerim Meâli” dikkate alınarak hazırlanacaktır.

6) Erkek ve kız Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler yarışmaya katılmak için ek-2’deki formu doldurarak kurs yöneticisine veya Kur’an kursu öğreticisine teslim edecektir.

7) İl/ilçe merkezlerinde bulunan erkek ve kız Kur’an kursları bünyelerinde oluşturulacak olan komisyonlar, 7 Mayıs 2015 tarihine kadar kendi öğrencileri arasında sözlü veya yazılı/test usulünden her hangi birini veya ikisini de uygulayarak Kur’an kursu birincisini seçecektir.

8) Erkek ve kız Kur’an kursları birincilerinin seçimi için oluşturulan komisyonun başkanı ve üyeleri kurs öğreticilerinden oluşur, ihtiyaç olması halinde ilçedeki diğer Kur’an kursu öğreticilerinden de faydalanılabilir. Ancak komisyon oluşturulamadığı takdirde Kurs yöneticisi ve öğreticileri, kurs birincisini belirleyecektir. 9) Kur’an kursu yöneticileri, kurs birincisinin bilgilerini, Ek-3 forma göre doldurup ilçe müftülüğüne teslim edecektir.

10)İlçe müftülükleri bünyelerinde komisyonlar oluşturarak 14 Mayıs 2015 tarihine kadar erkek ve kız Kur’an kursları birincileri arasından, sözlü veya yazılı/test usulünden her hangi birini veya ikisini de uygulayarak ilçe birincilerinin seçimini yapacaklardır.

11)İlçe müftülükleri, ilçe birincisi olan kız ve erkek öğrencinin bilgilerini, Ek-4 forma göre doldurup il müftülüğüne teslim edecektir.

12) İl müftülüklerinde oluşturulacak ayrı bir komisyonca 21 Mayıs 2015 tarihine kadar erkek ve kız Kur’an kursları birincileri arasından sözlü veya yazılı/test usulünden her hangi birini veya ikisini de uygulayarak erkek ve kız il birincilerinin seçimi yapılacaktır.

13)İl/ilçe müftülükleri dereceye giren öğrencilere mahallinde imkanlar çerçevesinde aşırıya kaçmadan değişik ödüller verebilecektir.

14)İl müftülükleri tarafından final yarışmasında dereceye giren erkek ve kız ilk 3 öğrenciye ödül verilecektir. Finalde dereceye giren öğrencilerin puanlarının aynı olması durumunda yaşı küçük olana, yaşı aynı olması durumunda ise eğitim düzeyi yüksek olan öğrenciye öncelik verilecektir.

15)İl birincisi seçilen erkek-kız öğrencilerin bilgileri (ek-5 form) doldurularak 27 Mayıs 2014 tarihine kadar kurankurslari@diyanet.gov.tr adresine ve (0312) 287 68 59 numaralı faksa bildirilecektir. 16) Bu kriterler, il ve ilçe müftülüklerince Kur’an kursu yöneticilerine ve yarışmacılara önceden mutlaka duyurulacaktır.

“DİNİ BİLGİLERYARIŞMASI” Takvimi.

 

Kaynak DHaber.com.tr [ Okunma Sayısı: 592 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER