© Dini Haberler 2020

Kur'an Kursu Öğretmenlerinden Diyanet'e sitem!

Bu sene ilk kez uygulanan 18-22 Kasım ara tatili nedeniyle Diyanet Kuran Kursları da tatil oldu, ama görevli öğretmenleri aynen milli eğitimdeki gibi mahalli seminerlere alındılar.

Bu sene ilk kez uygulanan 18-22 Kasım ara tatili nedeniyle Diyanet Kuran Kursları da tatil  oldu, ama görevli öğretmenleri aynen milli eğitimdeki gibi mahalli seminerlere alındılar.

Milli Eğitimde bu ara tatil dönemi için tüm öğretmenlere günde 3, haftada toplam  15 saat ücret ödenmesi talimatı verildi ve ücretler yapıldı.  Aynı durumdaki Diyanet Kuran Kursu öğretmenleri yine  üvey evladı muamelesi gördüler, hem izinli sayılmadılar, seminerlere katıldılar hem de ücretleri ödenmedi.

Bu gidişte bir gariplik, bir mantıksızlık, bir tuhaflık yok mu? Hepsi de aynı devletin eğitimcisi, aynı ara tatil (18-22 Kasım) döneminde seminerlere alınıyorlar, birilerine var birilerine yok, bu nasıl akıl, bu nasıl mantık, bu nasıl adalet, bu nasıl iş. Ödenmeyecekse kimseye ödenmemesi, ödenecekse hepsine ödenmesi gerekmez mi?

Diyanet Kuran Kursu öğretmenleri aleyhine  ek ders ücretleri konusunda o kadar çok haksızlık var ki,yapılan haksızlıklara alıştık, artık itiraz bile etmiyoruz, gündeme bile getirilmiyor maalesef, Birkaç örnek mi?

1.Mebde haftada bir gün tutulan nöbet karşılığı öğretmenlere,+ 3 saat  nöbet ücreti ödenir, haftanın 5 günü nöbet görevi ifa eden Kuran Kursu öğretmenlerine  ödenmez.

2.Mebde, hafatada okutulan her 10 saat ders için +1 saat daha ek ders ödenir. Kuran Kursu öğretmenlerine ödenmez.

3.Mebde, haftada +2 saat daha her öğretmene rehberlik adı altında ek ders ücreti ödenir, adeta rehabilite merkezi gibi çalışan Kuran kurslarında görev yapan Kurs öğretmenine  asla ödenmez.

4.Mebdeki öğretmenlerin “Şubat ve yaz tatilleri “ de Kurs öğretmenlerine uygun bulunmaz.

5.Mebde seminer dönemlerinde (Eylül, Haziran. Nisan. Kasım)tüm öğretmenlere günde 3, haftada toplam 15 saat ek ders ücreti ödenir, BÜYÜKLERİMİZ bu uygulamayı Kuran kursu öğretmenleri için ödenmesini uygun bulmazlar.

Aynı işi (eğitim) farklı kurumlarda (Meb, Diyanet)yapan devletin görevlileri arasında birinin aleyhine bu kadar farklılık, bu kadar adaletsizlik fazla değil mi?

Diyanet Kuran Kursu Öğretmenleri

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

İlginizi Çekebilir

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR

Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.

TÜM HABERLER