Kur’an-ı Kerim uygulaması güncellendi
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanarak akıllı cihazlar ve tablet bilgisayarlarda yerini alan ve yoğun ilgi gören Kur’an-ı Kerim uygulamasının güncel versiyonu, Android platformlarda yayınlandı. Diğer mobil
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanarak akıllı cihazlar ve tablet bilgisayarlarda yerini alan ve yoğun ilgi gören Kur’an-ı Kerim uygulamasının güncel versiyonu, Android platformlarda yayınlandı. Diğer mobil platformlarda da pek yakında yayımlanacak uygulamada; Kur'an-ı Kerim meal ve tefsiriyle birlikte okunabiliyor.
İshak Danış’ın tilavetiyle Kur’an-ı Kerim uygulaması ister ayet-ayet, ister sure-sure, ister cüz-cüz sesli olarak dinlenebiliyor. Uygulamada ayrıca, Kur’an fihristi ile kelime araması yapmak, ilgili ayetler bulunup metin ve meallerine ulaşmak mümkün.
Gelişmiş interaktif arama özelliği ile de uygulama içerisinde yer alan kelimeler hem Arapça hem de Türkçe aranabiliyor.
Uygulamada; Kur’an sözlüğü, Kur’an tarihçesi, Kur’an-ı Kerim’in tanım, isim ve sıfatları ile meal ve tefsire ilişkin geniş bilgiler de yer alıyor.
Tüm Android marketlerden ücretsiz ulaşılabilen yepyeni bir arayüz ve tasarımla geliştirilen uygulamaya kullanıcılar, http://mobiluygulama.diyanet.gov.tr adresinden de erişebiliyor.
Kaynak Diyanet İşleri Başkanlığı [ Okunma Sayısı: 200 ]
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.