Müftü GÜNAY: İyilik yapın kötülükler ortadan kalsın
DİYANET HABERKahramanmaraş’ın Metropol Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünyanın dört bir köşesindeki yardıma muhtaçlara hizmet götürdüğünü belirtti.
Kahramanmaraş’ın Metropol Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünyanın dört bir köşesindeki yardıma muhtaçlara hizmet götürdüğünü belirtti.
Kahramanmaraş Metropol Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının toplumda iyiliği öne çıkarma amacıyla, Türkiye genelinde başlattığı İyilik Haftası etkinliklerine olan anlamlı katkısıyla haftaya damgasını vurdu. Ulu camide (camii Kebir) Cuma namazı çıkışında cemaate kitap ve lokum ikramında bulundu.
Toplumda iyiliği egemen kılma amacıyla kutlanmaya başlayan hafta dolayısıyla Türkiye genelinde “iyilik” konusu ele alınmış, “İnsanı İyilik yaşatır” sloganıyla haftanın önemine vurgu yapılmıştı.
“İnsanı İyilik Yaşatır” başlıklı hutbeden sonra Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Metropol Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğünce cemaate kitap ve lokum ikramı yapıldı, iyilikle alakalı ayet ve hadislere yer verildi, bütün yönleriyle iyilik kavramının üzerinde duruldu, Peygamber Efendimizin (s.a.s) “Yaptığı iyiliği kendisini sevindiren, kötülükleri de kendisini üzen kimse gerçek bir mü’mindir” hadisi şerifin ışığı altında bilgilendirmelere devam edildi.
Metropol Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olma vizyonunu şiar edinmiş olan Türkiye Diyanet Vakfı’nın merhamet, adalet ve tarafsızlık ilkeleriyle dünyanın dört bir köşesinde yardıma muhtaçlara hizmet götürdüğünü belirtti. Müftü Günay, yeryüzünde bizlerden istenenin iyilik yapmak olduğunu söyledi; “İyilik yapın. Çünkü iyilik kötülükleri ortadan kaldırır.”dedi.
Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü diyanet vakfı görevlisi Halil İbrahim Arıkmert, iyiliği yeryüzüne öğreten, iyiliklerle gönülleri fetheden bir medeniyetin mensupları olduklarının altını çizdi, bütün Müslümanların iyilik için seferber olmalarının gerekliliğine vurgu yaptı. Arıkmert: Zamana tanıklık eden ve “Ben Müslüman’ım” diyen herkesin, iyiliğin yeniden bu coğrafyada ve bütün dünyada hâkim kılınması için seferber olmasını istedi.
İlçe Müftüsü İsmail Günay, yapılan dağıtımı bizzat takip etti cemaatle beraber namaz kıldı.
Daha sonra, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Diyanet Vakfı görevlileri, Halil İbrahim Arıkmert, ile Cemal Geyik, ten oluşan ekip çıkışta cemaati “İnsanı İyilik Yaşatır” adlı kitap ve lokum ikramıyla uğurladı.
Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN
Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 196 ]
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.