© Dini Haberler 2020

Müftü İsmet Karaokur Kız Kur'an Kursunda Görkemli Hatim ve Belge Programı

Müftü Gevher; “DİNİ KONULARDA HATA YAPMAKTAN ENDİŞE EDİYORUZ.” Kahramanmaraş Onikişubat ilçe müftülüğüne bağlı Müftü İsmet Karaokur Kız K

Müftü Gevher; “DİNİ KONULARDA HATA YAPMAKTAN ENDİŞE EDİYORUZ.”

Kahramanmaraş Onikişubat ilçe müftülüğüne bağlı Müftü İsmet Karaokur Kız Kuran Kursunca Ramazan ayı dolayısıyla okunan mukabelenin Hatim duası yapılan görkemli bir programla gerçekleştirdiler. Programda ayrıca yaz Kuran kursu 1. Ve 2. ci dönem kursiyerlerinden Kuran-ı Kerime çıkan öğrencilere katılım belgesi takdim edildi.
Yunus emre camiinde yapılan programa İl Müftüsü Muhammet Gevher de katıldı. Gevher burada bayanlara seslendi ve dini konuları ehil ellerden öğrenmelerini istedi. Gevher konuşmasında dini konularda hata yapmaktan endişelendiklerinin de altını çizdi ben her şeyi iyi bilirim diyenlere yaklaşmayın uyarısında bulundu. Müftü Gevher konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Elhamdülillah Türkiye’mizde Kuran okumada hususunda hanımlarımızda bir yarış var. Kadın- erkek insanoğlu Allahın kitabına yabancı olarak bu ilahi mektubu okumayı bilmeden Azrailli karışılmayacağız, mezara onsuz gitmeyeceğiz. Kuran-ı Kerimi okumayı bilmeden gitmemek için de elimizden gelen bütün gayreti yapacağız. Ancak sizler burada mukabele görevinizi en güzel şekilde yaptınız. Mukabelenin bir özelliği var bunu iyi anlayın ve yayın. Peygamberler hata yapar mı? Yapmaz. Onlar ismet sıfatı ile vasıflandırılmıştır. Yani günah işlemezler. Bakınız şimdi dini konularda o kadar bilgili insanlar var ki, ben İl Müftüsü olarak bir fetva verirken çekiniyoruz. Ama bakıyoruz herkes dini ve çeşitli konularda fetva veriyor, İslamı zorlaştırıyor, işin içinden çıkılmaz durumlara sokuyorlar. İslam kolaylık dinidir. İslam maslahatlara göre insanların ihtiyaçlarını giderme dinidir. Ben her şeyi biliyorum diyene yaklaşmayın.”
İl Müftüsü Muhammet Gevher konuşmasının sonunda hanımlara seslendi ve Kuran ve Peygamberle Allaha yaklaşmalarını istedi. Müftü Gevher yapımı devam eden Kuran eğitim merkezi içinde hanımların maddi ve manevi desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Müftü Gevher okul öncesi çocukları kucaklayarak programdan ayrıldı.
Daha sonra Gölcüler Kuran kursunda hafızlığını tamamlayan Seda Sarıkaya kısa bir Kuran tilaveti okudu. Müftü İsmet Karaokur kız Kuran Kursu müdiresi Şenay Gök selamlama konuşmasında hatim ve belge törenine katılanlara teşekkür etti. Gök; “Bir ay boyunca emek vererek buraya geldiniz. Rabbim emeklerinizi zayi etmesin. Burada her şey güzel. Okuduğumuz Kuran güzel, hocalarımız, öğrencilerimiz güzel,  sizler güzelsiniz. Rabbim de güzel olanı sever. Rabbim İnşaAllah seveni de cennetine koyar.”dedi.
Ramazan ayı boyunca Gölcüler ve Osman sadi Kız Kuran Kursundan mukabele okumak için gelen Zeynep Köşker, Fatma Ceren ve Seda Sarıkaya adlı hafizelere Kurs Müdiresi Şenay Gök ve bayan cemaat tarafından altın takıldı. Okul öncesi öğrencileri melek kıyafetleriyle okudukları dua izleyenlerce bol bol alkış aldı. 7-2 yaş ile 12-24 yaş arası ilahi grubuda bir birinden güzel okudukları ilahi ve şiirlerle programa renk kattılar.
Daha sonra cami ortasına alınan öğrencilere tepsiler dolusu şekerler atıldı. Öğrencilerin kapışması bir o kadar güzel oldu. 1. Ve 2. Ci dönem yaz Kuran Kursunda Kuran-ı Kerime çıkan kız öğrencilere belgeleri Kurs Müdiresi Şenay Gök, Sümeyye Çelik, Neslihan Özdemir, Fatma Sütsatan, Sümeyra Sarıkaya ve Rumeysa Lâçin tarafından verildi. Kursta  halen 135 kız öğrenci eğitim alıyor.
Program Şenay Gök hoca hanımın hatim duasıyla son buldu…  

Kaynak Haber-Kamera: Hacı Ali Güneçıkan [ Okunma Sayısı: 236 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER