© Dini Haberler 2020

Müftünün paralel yapı isyanı

<p>Paralel örgütün medya uzantısı Zaman gazetesinin hedefe koyduğu Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, SABAH'a konuştu. </p> <p></p> <p>Başbakan Erdoğan&#39;a hakaret ettiği halde terfi alan g&ouml;

Paralel örgütün medya uzantısı Zaman gazetesinin hedefe koyduğu Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, SABAH'a konuştu.

Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği halde terfi alan gölge imam İsa Erbaşı'nın paralel yapının iddia ettiği gibi Gülen'in doktoru olmadığını, Silivri Cezaevi'nde vaiz olarak çalıştığını açıklayan Uzun, "Paralel yapı bana kan kusturdu" dedi. Paralel yapının Diyanet'teki örgütlenmesini ortaya koyan ve Gülen'in dizinin dibindeki fotoğrafıyla gölge imamı deşifre eden SABAH haberi ses getirdi. Zaman, haberde görüşlerine yer verilen ve ismi rumuzlanan eski müftünün sözlerini yalanlarken, gölge imam İsa Erbaşı'nın Fethullah Gülen'in doktoru olduğunu iddia etti. Ancak, gazetenin haberde hiç ismi geçmemesine karşın suçladığı Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, paralel yapının maskesini düşürdü. İşte Müftü Uzun'un çarpıcı açıklamaları:

"ZAMAN YALAN SÖYLÜYOR" "Zaman'da çıkan haber iftiradır. Bende, SABAH'a konuşan Emekli Müftü D.K'nin anlattıklarından daha fazlası var. Paralel yapı yıllardır bana kan kusturdu. Gölge imam ile ilgili haber doğrudur. İddia edilen kişiyi (İsa Erbaşı) yakından tanırım. Gazetenize konuşan emekli müftünün belirttiği gibi yıllarca Bakırköy'de Amine Sultan Camisi'nde imam olarak görev yaptı. Zaman, Erbaşı için 'Hocaefendi'nin doktoru' demiş. Fakat şu an Silivri Cezaevi'nde vaiz olarak görev yapan bizzat İsa Erbaşı'dır. 2012 Ağustos'ta Erbaşı'nı işini doğru yapmadığı, Diyanet'e değil cemaate çalıştığı için bir çok kez uyardım. Bundan dolayı bana ağız dolusu küfür ederek tehditler savurdu. Ancak çağırdığım müfettiş ona değil de bana kınama cezası verdi. Erbaşı ise ihraç edilmesi gerekirken ödül gibi terfi alıp Silivri Cezaevi vaizliğine atandı. En başından beri bu hareketin devleti yönetme çabası içinde olduğunun farkındaydım. Cami cemaatinin akıllarını çelme gayreti içinde olan bu yapıya karşı tavır aldıkça üstümdeki yük de arttı. Beni CHP'li yaptılar, MHP'li yaptılar. Artık nefes almaktan korkar hale geldim. Bu yapının asılsız iftiraları yüzünden 3 kez sürgün yedim. Ama Allah'a şükür mahkemeler beni hep haklı çıkardı. Bunlar dini, Kuran-ı Kerim'i, orucu, zekatı, kurbanı her şeyi tahrif ettiler. Hayatımızı da kâbusa çevirdiler. Bunları söylüyorum ama korkmuyor değilim. Benim gibi nice müftü, vaiz, imam, müezzin bu konudan şikayetçi. Ama seslerini çıkaramıyorlar."

'BANA KİMSE DOKUNAMAZ' Müftü Zakir Uzun: "İsa Erbaşı bana, 'Ben hizmetin adamıyım bana kimse bir şey yapamaz' diye haber yolladı. Ben de mahkemeye başvurdum. Söylediklerim mahkeme tutanakları ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderdiğim savunmada mevcut."

Kaynak Sabah [ Okunma Sayısı: 199 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER