Müslüman Kardeşler sürgünde Meclis kurdu
DİYANET HABER<p>Mısır'da 3 Temmuz darbesiyle iktidardan indirilen İhvan-ı Müslimin'in siyasi kanadına bağlı milletvekilleri, İstanbul'da kurdukları "meclis"le faaliyetlerine devam kararı aldı.</p> <p></p>
Mısır'da 3 Temmuz darbesiyle iktidardan indirilen İhvan-ı Müslimin'in siyasi kanadına bağlı milletvekilleri, İstanbul'da kurdukları "meclis"le faaliyetlerine devam kararı aldı.
Mısır'da darbe yönetimi tarafından iktidardan uzaklaştırılan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin milletvekilleri İstanbul'da bir araya gelerek Meclis kurdular. Milletvekilleri bu yolla faaliyetlerine dünyanın her yerinde sürdürme kararı aldı. Meclis kurma toplantısından sonra yayınlanan bildiride ise, Mısır darbe yönetiminin 3 Temmuz'dan sonra yaptığı hiçbir anlaşmayı tanımayacakları belirtildi.
El Cezire'den Musab Yusuf'un haberine göre darbeden önceki seçimlerde Müslüman Kardeşler teşkilâtının Hürriyet ve Adalet Partisi ve diğer partilerden seçilen milletvekilleri, yedi maddelik bir bildirge yayınlayarak, darbe rejimine karşı mücadeleyi uluslararası kuruluşlarla temas kurarak sürdüreceklerini ve bunun için farklı ülkelerde meclis oturumları düzenleyeceklerini ilan etti.
Eski milletvekilleri, 3 Temmuz darbesinin ardından alınan tüm kararlar ve anlaşmaları geçersiz sayacaklarını açıkladı. Vekiller, darbe rejimi düşene kadar kamuya açık oturum halinde olacaklarını duyurdu.
İstanbul’da toplanan eski milletvekilleri toplantıda Vasat Partisi'nden Servet Nafi'yi meclis başkanı seçti. Mısır'da iki ayrı yasama organından Halk Meclisi geçtiğimiz yıl haziran ayında, Şura Konseyi ise darbe rejiminin askeri mahkemesi tarafından feshedilmişti.
BİLDİRİDEN:
Mısır’ın geçtiği kritik durumdan dolayı meclis oturumları sürecek ve açık toplantı halinde olacak.
Hak ve hukuka itibar etmeyen, ülkenin yıkılmasına ve kaynaklarının ziyan edilmesine yol açan iktidara karşı üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına askeri darbeden sonra kararlaştırılan tüm düzenlemeler gözden geçirilecek.
Mısır’ın içinde ve dışında ilgili makamlarla iletişim kurulacak ve milletvekillerinin çalışmalarından çıkacak tavsiyeler bu makamlara iletilecek.
Dünya parlamentolarıyla ve seçilmiş konseylerle da irtibat kurulacak ve Mısır’da işlenen hukuk ihlalleriyle ilgili durum anlatılacak.
Devrimi korumak için ve darbe rejiminin ülkeyi ele geçirmemesi için gerekli düzenlemeler hazırlanacak .
Gelecekte askeri rejimi düşürdükten sonra kurulacak adaletli kanun devleti için yasama ajandası oluşturulacak.
Seçilmiş cumhurbaşkanı ve tüm tutukluların hakları savunulacak.
Kaynak Dünyabülteni [ Okunma Sayısı: 127 ]
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.