© Dini Haberler 2020

MİT\'te 20 bin kişilik ikinci bir liste belirledi

MİT, FETÖ’cülerin iletişim sistemi Bylock programını kullanan 53 bin kişilik listenin ardından 20 bin kişilik yeni bir liste belirledi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde, girişimi organize eden Gülen yanlılarının kullandığı Bylock iletişim sistemini kullanan kişilerce ilgili yeni tespitler yapıldı.

cep telefonlarına indirilen özel bir programla işletilmeye başlanan Bylock sistemini ortaya çıkartan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 20 bin kişilik yeni bir liste belirledi.

Darbe girişiminin ardından MİT'in yaptığı çalışmalarla referans kullanıcıların verdiği şifrelerin yüklenmesiyle "çok güvenli" biçimde haberleşmeyi sağlayan sistemle ilgili daha önce devlet görevlilerinden oluşan 53 bin kişilik listenin ardından 20 bin kişilik ikinci liste hazırlandı.

MİT'teki uzmanlarca hazırlanan listede hemen her devlet kurumundan personelin yer aldığı ifade edildi. Liste, adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı. Yeni listede bu kez, daha üst düzeyde bazı devlet görevlilerinin de yer aldığı öğrenildi.

Yeni liste içinde ayrıca daha önce gerek emekli olan gerekse hükümetin yürürlüğe koyduğu kanun hükmündeki kararnamelerle ihraç edilen devlet memurlarının da yer aldığı öğrenildi. Bu listelerin işleme girmesiyle birlikte daha öncekine benzer bir süreç işleyecek.

Bu arada, Bylock iletişim sistemiyle ilgili yapılan araştırmalarda, halen ABD'de bulunan FETÖ lideri Fetullah Gülen'in güvenli iletişimde Bylock kullanılması için özel talimat verdiği belirlendi. Soruşturmalarda, line, WhatsApp, Viber gibi iletişim kanallarının terör örgütünce güvenli bulunmadığı, bu nedenle Bylock'a geçiş yapıldığı anlaşıldı. FETÖ lideri Gülen'in bu çerçevede, "Tüm üyeler Bylock programı üzerinden görüşmeler yapsın, normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur" talimatını verdiği tespit edildi.

Bylock kullanıcılarına yönelik soruşturmalarda, FETÖ lideri Gülen'den bölge imamlarına, bölge imamları aracılığıyla il ve ilçe imamlarına gelen tüm emir ve talimatların Bylock üzerinden ulaştırıldığı, böylelikle örgüt içindeki gizliliğin en üst seviyede oluşturulduğu belirlendi.

Kaynak: Milliyet

İlginizi Çekebilir

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR

Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.

TÜM HABERLER