© Dini Haberler 2020

Moskova'da seyyar mescid

<p>Moskova'daki cami ihtiyacı ilginç çözüm tekliflerini ortaya çıkarıyor. Bir grup, Müslümanların namaz kılabilmeleri için Moskova'ya seyyar mescid teklifinde bulundu.</p> <p></p> <p><div st

Moskova'daki cami ihtiyacı ilginç çözüm tekliflerini ortaya çıkarıyor. Bir grup, Müslümanların namaz kılabilmeleri için Moskova'ya seyyar mescid teklifinde bulundu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 2 milyonluk Müslüman nüfusa rağmen büyük bir cami bulunmuyor. Sadece 4 resmi caminin bulunduğu Moskova şehrinde Müslümanlar vakit namazlarını kılabilmek için çeşitli çözümler arıyor.

Ülkede oldukça meşhur olan Boomstarter sitesinde yayınlanan yeni girişimin sahipleri Müslümanların ibadet edebilmesi için seyyar cami yapmak için fon oluşturma niyetinde olduklarını açıkladı.

Tasarıya göre devamlı hareket halinde olacak mescidde abdest alma ve namaz kılma odaları olacak ve mescidler Moskova'yı dolaşarak Müslümanlara bedava namaz kılma yeri temin edecek.

Projenin sahibi Alsu Hafız "Bugün Moskova'da 2 milyondan fazla Müslüman mevcut, bu Müslümanlar dört cami yetinmek zorunda. Modern şehir temposu ve camilerdeki yer sorunu Moskova'da yaşayan Müslümanlara namazlarını zamanda kılma imkanı vermiyor" ifadelerini kullandı.

Projenin sahipleri Moskova'daki cami sıkıntısını çözmek için kentteki iş merkezlerinin yakınına altı seyyar mescid yerleştirmeyi düşünüyor. Buna ek olarak da kentte devamlı dolaşan ve istenilen yere hemen hareket edecek olan iki cami hazır vaziyette bulunacak.

Proje sahipleri seyyar mescidleri yapmak için Müslümanlardan bağışta bulunmalarını istedi.

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER