Müftüler Zirvesi'nin gündemi DAEŞ
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanlığı 81 ilin müftüsünü Ankara'da bir araya getiriyor. İl Müftüleri Zirvesi 17-19 Ağustos'ta Ankara'da yapılacak.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in açılış konuşmasını yapacağı İlMüftüleri Zirvesi'nde DAEŞ terör örgütü başta olmak üzere İslam'a zarar veren yapılar masaya yatırılacak. DAEŞ terör örgütünün dini hayatı olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapılarak, İslam'ın temel ölçü ve dinamiklerini kendi çıkarları doğrultusunda istismar eden ve milletin birlik ve beraberliğini tahrip eden bir olgu haline geldiğine dikkat çekilecek.
Zirvede Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan "DAEŞ" başlıklı raporun da kapsamlı olarak müzakere edileceği öğrenildi.
Pek çok başlıkta panel ve çalıştayların yapılacağı zirvenin son gününde ise alınan kararlar Diyanet İşleri Başkanı Görmez tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.
İl Müftüleri Zirvesi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen beş ayrı başlık şöyle sıralanıyor:
"Dinilik İddiası Taşıyan Örgütsel Yapılar ve İslam Algısına Olumsuz Etkileri (DAEŞ, Taliban, Şebab, Bokoharam, Husiler)"
"Etnik Sorun ve Taleplerin Terörize Edilmesi ve Din İstismarı"
"Yeni Göç Hareketleri ve Dini Hayata Etkileri"
"Toplumun Din Algısında Sosyal Dini Teşekküller ve Geleneksel Dini Yapıların Etkisi"
"Aktüel Politik Süreçler ve Din Hizmetlerine Etkileri"
3 gün sürecek zirvede Suriye ve Irak sınırından Türkiye'ye yönelik göç dalgasının etkileri ve sonuçları da il müftüleri tarafından tartışılacak.
İlginizi Çekebilir
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.