Okullarda narkotim dönemi
DİYANET HABERMilli Eğitim Bakanı Avcı, “Velilerimiz de, öğretmenlerimiz de, öğrencilerimiz de bu haftadan itibaren okul çevrelerinde özellikle uyuşturucu konusunda uzman ekiplerin görevlendirildiğini ve çok sıkı bir tarassut (göze
Milli Eğitim Bakanı Avcı, “Velilerimiz de, öğretmenlerimiz de, öğrencilerimiz de bu haftadan itibaren okul çevrelerinde özellikle uyuşturucu konusunda uzman ekiplerin görevlendirildiğini ve çok sıkı bir tarassut (gözetleme) altında tutulduğunu bilecekler. ‘Narkotimler’ diyoruz bunlara” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni eğitim-öğretim döneminde okullarda uyuşturucu kullanımına ilişkin sıkı önlemler aldıklarını belirterek, “Velilerimiz de, öğretmenlerimiz de, öğrencilerimiz de bu haftadan itibaren okul çevrelerinde özellikle bu konuda uzman ekiplerin görevlendirildiğini ve çok sıkı bir tarassut (gözetleme) altında tutulduğunu bilecekler. ‘Narkotimler’ diyoruz bunlara” dedi.
Bakan Avcı, yeni eğitim-öğretim yılında bütün öğrenci, öğretmen ve velilere sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diledi.
Yeni eğitim-öğretim yılında bonzai ile mücadele konusunda okullarda uygulanacak eylem planlarının neler olduğu sorulan Avcı, bonzai ile mücadele konusunda bakanlıklar arası bir kurul oluşturulduğunu hatırlattı.
Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda İçişleri, Adalet, Gençlik Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın biraraya gelerek bir eylem planı üzerinde çalıştığını dile getiren Avcı, çalışmanın sadece okullarda değil, tüm Türkiye’de mücadeleyi içerdiğini anlattı. Okulların açılması nedeniyle bu yıl konunun pilot olarak okullar üzerinde yoğunlaştırıldığını aktaran Avcı, çalışmaları için İçişleri Bakanlığı’na teşekkür etti.
Avcı, şöyle konuştu:
“Velilerimiz de, öğretmenlerimiz de, öğrencilerimiz de bu haftadan itibaren okul çevrelerinde özellikle bu konuda uzman ekiplerin görevlendirildiği ve çok sıkı bir tarassut (gözetleme) altında tutulduğunu bilecekler. ‘Narkotimler’ diyoruz bunlara. Bir kısmı sivil olacak tabii. Ama okul çevrelerinde yuvalanmış olan, yuvalanmak isteyen belli yerlerde mekan tutan kötü niyetli kişilere karşı çok acımasız bir mücadele kampanyası başlatıyoruz. Bununla ilgili olarak da ayrıca çevre esnafı ve vatandaşlarımızın da desteğini sağlayacak bağlantılar kuruluyor.
Ben buradan okul çevrelerinde çalışan esnafımıza, bu konularda emniyetimize polisimize, okul yönetimlerimize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Okullarımızı ve çevrelerini bu insanlara dar edecek bir kampanya bu eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak inşallah.”
Kaynak Yeni Akit [ Okunma Sayısı: 322 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.