© Dini Haberler 2020

PKK yandaşları eşi başörtülü vatandaşı öldürdü

<p>HDP'nin çağrısı üzerine sokakları karıştıran PKK/HDP yandaşları Diyarbakır'da başörtülü eşi ile yürüyen 55 yaşındaki bir kişiyi katletti.</p> <p></p> <p><span style="color: rgb(0, 0, 0);

HDP'nin çağrısı üzerine sokakları karıştıran PKK/HDP yandaşları Diyarbakır'da başörtülü eşi ile yürüyen 55 yaşındaki bir kişiyi katletti.

HDP`nin çağrısı üzerine dün Diyarbakır`da olay çıkaran PKK/HDP yandaşları tesettürlü eşi ile yürüyen 55 yaşındaki Mahmut Enez`i katletti. 

Edinilen bilgilere göre, dün Diyarbakır`da olay çıkararak mütedeyyin olarak bilinen kişilere ve İslami kurumlara saldıran PKK/HDP yandaşları, merkez Sur ilçesi Hançepek semtinde tesettürlü eşiyle yürüyen 55 yaşındaki Mahmut Enez ve eşine saldırdı. Eşi tesettürlü olduğu için saldırıya uğrayan Mahmut Enez hunharca katledildi. 

PKK`ya ait internet sitelerinde, PKK/HDP`liler tarafından katledilen Enez`in Hizbullah tarafından vurulduğu iddia edildi.

Olaylarda ölen yandaşlarını bugün gömen PKK/HDP`liler, Hizbullah`ın öldürdüğünü iddia ettikleri Mahmut Enez`e ise sahip çıkmadığı görüldü. 

Mardin Derik nüfusuna kayıtlı olan Mahmut Enez`in işportacılık yaptığı, olaylarla alakası olmadığı ve tesettürlü eşi yanında bulunduğu için saldırıya uğradığı öğrenildi. (İLKHA)

Kaynak Yeni Şafak [ Okunma Sayısı: 137 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER