Paris'te mahkeme İslam karşıtı gösteriye izin vermedi
DİYANET HABER<p>Paris'te Cumhuriyetçi Direniş Hareketi ve Laik Misilleme isimli aşırı sağcı grupların islam karşıtı gösterisine izin verilmedi </p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="margin: 5px 0px 0
Paris'te Cumhuriyetçi Direniş Hareketi ve Laik Misilleme isimli aşırı sağcı grupların islam karşıtı gösterisine izin verilmedi
Fransa’nın başkenti Paris’te İdari Mahkeme, ülkedeki aşırı sağcı derneklerin bugün düzenlemeyi planladığı İslam karşıtı gösteriyi yasakladı.
Paris Emniyet Müdürlüğü’nün yasak kararının ardından İdari Mahkeme, karara onay verdi.
Paris Emniyet Müdürlüğü gösterinin “İslam karşıtlığı içerdiği ve kamu düzenini tehlikeye atacağı’’ gerekçesiyle yasaklama kararı almıştı. Paris İdari Mahkemesi’nin de aynı yönde karar almasının ardından, gösteriyi düzenleyenlerin temyiz mahkemesine gitmeyecekleri bildirildi.
Cumhuriyetçi Direniş Hareketi (mouvements Résistance républicaine) ve Laik Misilleme (Riposte laique) gibi aşırı sağcı dernekler, pazar günü ‘’İslamcıları Fransa’dan dışarı atalım'’ sloganı ile bir gösteri düzenleme girişiminde bulunmuştu.
Bu derneklerin, Avrupa'da İslam karşıtı ve yabancı düşmanı gösterilerle ortaya çıkan "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar'' (PEGIDA) hareketi ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.
Yabancı ve göçmen karşıtı iki aşırı sağcı derneğin, daha önceki İslam karşıtı gösterilerinin bazıları yine polis tarafından yasaklanmıştı.
Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi, geçen mayıs ayında düzenlenen Avrupa Parlamentosu seçimlerini ilk sırada bitirme başarısını göstermişti. Fransa’da aşırı sağ partinin ekonomik kriz ve işsizliğin artması ile birlikte son dönemde oylarını yüzde 20’ye çıkardığı tahmin ediliyor.
Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün art arda devam eden üç ayrı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmiş, polisin düzenlediği operasyonlarda saldırgan olduğu öne sürülen üç kişi ölü ele geçirilmişti. Charlie Hebdo dergisi, saldırıdan bir hafta sonra yayımladığı sayının kapağında Hz. Muhammed'i tasvir eden bir figür kullanmıştı.
Saldırıların ardından ülkedeki İslamofobik saldırılarda da büyük artış yaşanmıştı.
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.