© Dini Haberler 2020

Prof. Dr. Ali Muhyiddîn el-Karadâğî’den Diyanet’e ziyaret

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddîn el-Karadâğî Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddîn el-Karadâğî Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Erbaş, “Müslümanlar olarak yapacağımız en önemli şey mezhep savaşı çıkarmak isteyenlere fırsat vermememizdir” dedi.

Dış odakların Irak’ta ve Suriye’de yaptıklarını bütün dünyanın gördüğünü belirten Başkan Erbaş ,”Mezhepçilik fitnesiyle yeni bir planla bölüp parçalamak yutmak ve sömürgeciliklerine devam etmek istiyorlar” diye konuştu.

Mezhepçilik fitnesine karşı en önem verdikleri konuların başında eğitimin geldiğini kaydeden Erbaş, “İnsanları sahih dini bilgiyle donatmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Karadâğî’nin Diyanet’e yaptığı ziyarette Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin de hazır bulundu.

 

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER