© Dini Haberler 2020

Ravza Camiinde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

<p>Diyanet İşleri Başkanlığının ana teması " Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olan 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ravza Cami'nde Kutlu Doğum programı hazırlandı. </p> <p>

Diyanet İşleri Başkanlığının ana teması " Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olan 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ravza Cami'nde Kutlu Doğum programı hazırlandı.

20 Nisan 2015 günü 1444. Doğum yılını kutlanacak olan sevgililer sevgilisi Hazreti Muhammed Mustafa Aleyhisselam’ın doğrum günü vesilesi ile Sultangazi 50. Yıl Mahallesinde bulunan Ravza Cami'nde ilk program hanımlara yönelik olarak hazırlandı.
Ravza Cami Kız Kuran Kursu ve Mimar Sinan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin birlikte hazırladığı program hakkında “Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin dünyaya teşriflerinin ilk doğumu hicri takvime göre 20 Nisan olması hatırasına bu tarihler arasında Kutlu Doğum Haftası adı altında değişik etkinliklerle kutlama programları yapılmaktadır. Bizde Ravza Cami ve Mimar Sinan Kız İmam Hatip Lisesi ile birlikte ilki 20 Nisan 2015 günü hanımlara yönelik, 23 Nisan 2015 günü ise beylere yönelik bir program hazırlamayı uygun gördük. Değerli öğretmen ve öğrencilerimizin yaptığı programa öncelikle tüm hanımları bekliyoruz. “ diye bilgi veren organizasyon sorumluları hanımlara yönelik program detayları hakkında da şunları söyledi.
“20 Nisan 2015 günü saat 10:00 da Camimizde yapılacak program öncelikle Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Arkasından naat ve hanım sahabeleri konu alacak küçük bir tiyatro gösterisi ve onun ardından sunumlar, dinletiler, korodan ilahiler ve sema gösterisi ile devam edecektir. Program sonunda etkinliklere katkı sağlayanlara ödülleri verilecektir. Erkeklere yönelik program ise daha sonra açıklanacaktır.”

Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 121 ]

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER