SERİK’TE KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ HİZMET İÇİ EĞİTİME BAŞLADI
DİYANET HABERSerik Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında görev yapan kadrolu personel Kur’an-ı Kerim’i okuma, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra değişen ve gelişen şartlara göre kendilerini yenileme ve geliştirme
Serik Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında görev yapan kadrolu personel Kur’an-ı Kerim’i okuma, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra değişen ve gelişen şartlara göre kendilerini yenileme ve geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla Merkez Kur’an Kursunda Hizmet İçi Eğitime alındı.
20 Ekim Pazartesi günü başlayıp 8 hafta sürecek olan eğitim İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş’un açış konuşması ile başladı. Müftü Karakuş konuşmasında şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim’in usûlüne uygun okunması, her şeyden önce ona saygının bir gereğidir. Bundan dolayı Müslümanlar Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumayı önemsemiş ve Asr-ı Saadetten beri bununla ilgili eğitimi hiçbir zaman ihmal etmemişlerdir. Hz. Peygamber’in (s.a.s) Kur’an-ı Kerim’i ashabına ağır ağır okuması, tertil üzere ve güzel sesle okuyanları övmesi kıraat eğitim ve öğretiminin temelini oluşturmuştur. Müslümanlar hem ibadetlerinde, hem de müstakil olarak kıraat ettiklerinde Kur’an-ı Kerim’i usûlüne uygun olarak okumaya özen göstermişlerdir.”
15 Kur’an Kursu Öğretisinin katıldığı eğitimde Talim Üzere Yüzünden Okuma, Talim Üzere Ezbere Okuma ve Tecvid Uygulamaları dersleri verilecek olup, dersler Şube Müdürü Mustafa Güner ve K. Belkıs Camii İmam-Hatibi Abdullah Kanatsız tarafından verilecektir.
Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 237 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.