Serik Hacı Adaylarının Seminerleri Yapıldı
DİYANET HABER2014 Yılı Hacı adaylarına yönelik bilgilendirme ve eğitim seminerleri başladı. 2014 yılında hacca gidecek olan Serik İlçesi hacı adayları için Serik Müftülüğü toplantı salonunda Hac Yolculuğu B
2014 Yılı Hacı adaylarına yönelik bilgilendirme ve eğitim seminerleri başladı.
2014 yılında hacca gidecek olan Serik İlçesi hacı adayları için Serik Müftülüğü toplantı salonunda Hac Yolculuğu Bilgilendirme ve Eğitim Semineri düzenlendi. 21 Haziran 2014 tarihinde tamamlanacak olan seminere hacı adaylarının ilgisi büyük oldu.Serik İlçe Müftüsü Dr.
Abdulkadir KARAKUŞ ve Şube Müdürü Mustafa GÜNER tarafından verilen seminerde, hacı adaylarına Hac Yolculuğunun Kutsallığının yanında; yolculuğa çıkmadan önce yapılacak maddi-manevi hazırlık, Hac ibadeti bilinci, Haccı anlamak, Umre ibadetinde yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Seminerin sonraki günlerinde ise Hz. Peygamber (s.
a.s) ve Mescid-i Nebevi, Mekke-Medine ziyaret yerleri, Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, kadınlara özgü konular, hacılara yapılacak aşılar ve sağlıklı kalmak hakkında bilgi verilecektir.
İlçe Müftüsü Dr.
Abdülkadir KARAKUŞ’un verdiği bilgilere göre; seminer boyunca hacı adaylarının merak ettiği hususlara ve sorulan sorulara verilecek cevaplar ile yapılacak uygulamaların ehemmiyeti üzerinde durulacağı, vatandaşlarımızın bütün ihtimaller göz önünde bulundurularak uygulamalı olarak hac ibadetine hazır hale getirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
.
Kaynak [ Okunma Sayısı: 75 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.