Sinop Müftülüğünde Kasım Ayı Personel Toplantısı Yoğun Geçti
DİYANET HABERSinop İl Müftülüğü Kasım ayı personel toplantısı İl Müftüsü Mustafa ERKAN, İl Müftü Yardımcısı Fatih TAVLAŞOĞLU, Personel Kısım Şefi Mahmut YILMAZ, Sinop merkez ve köylerde görev yapan Din Görevlilerinin katılımı ile
Sinop İl Müftülüğü Kasım ayı personel toplantısı İl Müftüsü Mustafa ERKAN, İl Müftü Yardımcısı Fatih TAVLAŞOĞLU, Personel Kısım Şefi Mahmut YILMAZ, Sinop merkez ve köylerde görev yapan Din Görevlilerinin katılımı ile 13.11.2014 Perşembe günü Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıda özetle;
Umre Görevli Seçimi ile ilgili yazının duyurulması.
Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığının Hattat yarışması ile ilgili yazısı.
Camii Denetim Defterlerinin tertip ve düzeni.
Merkezi Ezan Sistemi ile ilgili bilgilendirme.
Sarıkamış Şehitleri için Diyanet İşleri Başkanlığımızın 100.000 Hatim Kampanyasına Sinop olarak 130 hatim ile katkı sunulması.
Sinop’ta inşaatı devam eden Kur’an Kursları için 14.11.2014 tarihinde yardım toplanması.
Personel fotoğraflarının güncellenmesi gibi konular görüşüldü.
İl Müftü Yardımcısı Fatih TAVLAŞOĞLU’nun açılış konuşması ile başlayan toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, İl Müftüsü Mustafa ERKAN’ın personele hitap etmesi ve Yalı Köyü Camii İmam-Hatibi Fikri ÇINAR’ın, Gerze İlçesi Merkez Yeni Camiye naklen tayin olması sebebiyle yaptığı veda konuşması ile devam etti.
Daha sonra Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Oğuz LALE tarafından “Madde Bağımlılığı, Çağımızın Vebası Bonzai” ve yine Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Emniyet Amiri Yüksel BOZKURT tarafından “Çocukları Suça İten Nedenler ve Çözüm Önerileri” ile ilgili sinevizyon destekli bilgilendirme sunumları yapıldı.
Sinop Din Görevlileri Derneği mevcut başkan İsmail AKSOY’un yeniden seçildiği kongre ile toplantı sona erdi.
Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 281 ]
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.