Sinop'ta Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı yapıldı
DİYANET HABERYaz Kur’an Kurslarının başlaması dolayısıyla Sinop İl Müftülüğü tarafından bir açılış programı düzelendi. Alaaddin Camiinde düzenlenen açılış programına Sinop İl
Yaz Kur’an Kurslarının başlaması dolayısıyla Sinop İl Müftülüğü tarafından bir açılış programı düzelendi.
Alaaddin Camiinde düzenlenen açılış programına Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Dolu, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, antrenörler, görevli İmam-Hatipler, öğrenciler ve kalabalık veli topluluğu iştirak etti. Programın açılışında Diyanet Televizyonundan canlı yayınlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programının izlenmesinin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa Erkan, “Çocuklarımız Yaz Kur?an Kursları sayesinde gelişmekte ve manevi doyumlarına ulaşmaktadırlar. Çocuklarımızın, Kur?an eğitiminin yanı sıra, dini bilgiler, sportif ve kültürel faaliyetlerde de bulunmaları, kurslarımızın ne kadar önemli ve gerekli olduğunun bir göstergesidir. Geleceğimizin aydınlık yarınları olan yavrularımızın, birlik, dirlik ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç hissedilen günümüzde manevi doyumla yetişmeleri ve yetiştirilmeleri son derece önemlidir. Değerli velilerimizden ricamız, bizler çocuklarımızın eğitimine son derece önem vermekteyiz. Sizler de yavrularımızı Kurslarımıza gönderiniz ve bizzat ilgileniniz. Görmüş olduğu eğitimin yeterli olup olmadığını kontrol ediniz. Bizler yavrularımızı anne baba şefkati ile bağrımıza basmaya hazırız ve istekliyiz. Huzurlu mutlu toplumlar, nesillerini iyi yetiştirmeleri halinde meydana gelirler. Bizler bu mutlu nesilleri yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. İl Müftüsü Erkan sözlerini çocuklara hitaben “Sevgili çocuklar, kurslarımızda çok eğlenceli, keyifli zamanlar geçireceğinizi biliyorum. Eğlenerek öğrenmenin hazzına varacaksınız. Kurs süresince değişik etkinlikler yapacağız. Spor İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla masa tenisi, voleybol, badminton, güreş, futbol gibi dallarda turnuvalar ve yarışmalar sizleri bekliyor. Çok güzel bir yaz tatili geçirmeniz için hepimiz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şimdiden hepinize başarılar diliyor, gözlerinizden öpüyorum” diyerek sözlerini tamamladı. İl Müftüsü Erkan, verdikleri destekten dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk’e teşekkür etti. Programın ardından kursa gelen çocukların, Alaaddin Camiinin avlusuna yerleştirilen spor istasyonlarına hücum etmeleri renkli görüntülere sahne oldu. Yaz Kuran Kurslarının üç dönem halinde ve 23 Haziran-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi.
Kaynak Celal Şenaslan Diyanet Haber Sinop [ Okunma Sayısı: 106 ]
İlginizi Çekebilir
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.