Soylu dan Demirtaş a çok sert tepki
DİYANET HABER<p>Süleyman Soylu'dan Diyanet'i kapacağım diyen Demirtaş'a çok sert tepki: Gücün yeterse...</p> <p></p> <p><p style="margin: 0px; padding: 0px 0px 20px; border: 0px; font-family: sans-seri
Süleyman Soylu'dan Diyanet'i kapacağım diyen Demirtaş'a çok sert tepki: Gücün yeterse...
AK Parti Genel Başkan YardımcısıSüleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek,"Demirtaş'a buradan laf söylediğim zaman Demirtaş oradan bana laf yetiştirmeye çalışıyor. O da Diyanet'i kapatacakmış. Gücü yeterse. Ben ona bir cevap vereyim de alsın ağzının payını, biz de senin Kandil'ini söndürürüz Selahattin efendi. Öyle kolay değil bu işler" dedi.
Türkiye'de güçlü bir iktidara ihtiyaç olduğunu ifade eden Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, şunları kaydetti:
"6-7 Ekim olayları olduğu zaman güçsüz bir hükümet olsaydı oradaki vali konağından, hükümet binasından çıkamazdı. Oranın coğrafyasını iyi bilirim. Orada ne yaptıklarını bildiğim için de Demirtaş'a buradan laf söylediğim zaman Demirtaş oradan bana laf yetiştirmeye çalışıyor. O da Diyanet'i kapatacakmış. Gücü yeterse. Ben ona bir cevap vereyim de alsın ağzının payını, biz de senin Kandil'ini söndürürüz Selahattin efendi. Öyle kolay değil bu işler. Bu memleketin birliği, beraberliği ile istiklalinin nasıl oluştuğunu ve ülkede tek bir çakıl taşının kimseye verilemeyeceğini biz siyasetimizin birinci ilkesi olarak biliriz"
Soylu, vatandaşlardan AK Parti'ye güvenmelerini isteyerek sözlerini, "Bizden bir endişeniz olmasın. 13 yıldır ülkeyi nasıl bir noktaya getirmişsek 2023, 2071'de aynı şekilde yeni Türkiye'yi imar ve inşa edeceğiz" diyerek tamamladı.
Kaynak Haber7 [ Okunma Sayısı: 283 ]
İlginizi Çekebilir
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.