© Dini Haberler 2020

Sultangazi Böyle Bir Kutlama Görmedi‏

“Tadına Doyamadık, Bir daha İsteriz”

“Tadına Doyamadık, Bir daha İsteriz”

Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kâinatın baş tacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu kendisine borçlu olduğumuz, müstesna şahsiyet, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Sellem) doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili Sultangazi Ravza Camiinde de dillere destan bir şekilde kutlandı.

Hınca hınç dolu olan camiinin alt katını bayanlar doldururken erkek cemaat içeride yer bulamayınca dışarıda serili bulunan hasırlarda soğuya rağmen bu geceden nasibini almak üzere programı sabırla dinledi.

Mevlid Kandili programı cami imam hatibi Halil İbrahim Baş’ın yürekleri titreten sesiyle Yasin-i Şerifi okumasıyla başladı.

Osmanlı Mescidinin genç imamı Abdussamed ALTUNTAŞ Hocanın yatsı namazını kıldırmasından sonra sunumunu üstlendiği program Muhammed Emin Yıldırım Hoca ile devam etti.

Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Kutlu Nebi’yi ve çok az insanın bildiği sahabeden bir kaçını, sahabenin peygambere olan sadakatini, İslam’ı yaymak için görevlendirilen sahabenin vakarınını, düşman iken Resullullah’ın sevgi ve barışçı tutumu sonunda İslam’ın hizmet adamı olmuş örneklerini kendi has üslubuyla, yaklaşık 1 saat 10 dakika boyunca anlatan Siyer Araştırma Merkezinden Muhammed Emin Yıldırım Hoca gözyaşlarının sel olmasına neden oldu.

Bir kez daha asr-ı saadet insanını tanımanın, İslam’ın müjdecisi Resullullah aleyhisselamı bir kez daha dinlemenin hazzını içine akıtan müminler pür dikkat bu güzel sohbeti dinlediler.

Sultangazi’nin eğitimci müftüsü Yusuf Sarıkaya, ahlâki erdemleri şahsında toplayan Gönüller Sultanı Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin  tüm insanlığa yaptığı kurtuluş ve diriliş çağrısının, gönüllerde ve zihinlerde diri ve canlı tutmak adına böyle günleri değerlendirmenin güzelliğini anlattı.

Bugünlerin fırsat günü olduğunu söyleyen müftü Sarıkaya, Hz. Peygamber'in (sav) sünnetini daha iyi anlamaya, gönlü Kur'an'a ve sünnete açmaya çok büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.  İnsanımızın bir birine zulüm etmesi, bir birine kötü muamelede bulunması hiçbir zaman İslam ahlakıyla bağdaşan bir durum değildir, diyen Sarıkaya sevgi ve kardeşliği yaymanın gerekliliğini vurguladı

Program müftü Sarıkaya’nın duası ile sona erdi. Yapılan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti. Programı gözyaşları ile takip eden genç, yaşlı, kadın erkek cami cemaati, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine mazhar olabilmek için bol bol dua etti. Tüm cami cemaati daha sonra tebrikleşerek birbirlerinin kandilini kutladı.

Bazı hayırsever vatandaşlar da cami çıkışı müminlere lokum ikram etti. Program sonrası cemaat geceye anlam kazandıran müftü Yusuf Sarıkaya, Muhammed Emin Yıldırım, Halil İbrahim Baş ve Abdussamed ALTUNTAŞ ile bol bol fotoğraf çektirirken böyle güzel programların camilerinde sık sık tekrarlanmasını, kandil geceleriyle yetinilmemesin,, bu güzelliklerin her zaman yaşatılmasını,  en azından her ay bu tür programların yapılmasını arzu ettiklerini dile getirdiler. 

 

Haber ve Foto: Erol Kara

Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 105 ]

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER