Terör listesinde ilk ödül
GÜNCELTerör örgütlerinin yönetici ve üyelerini ihbar edenler için konulan para ödülü, ilk kez PKK\'nın sözde Tunceli sorumlusu Celal Candemir\'i ihbar edenlere verilecek. Candemir, gri listede bulunduğu için bulunmasına yardım edenlere en fazla 300 bin liraya kadar ödül verilecek.
Ödül Komisyonu bu amaçla yapacağı ilk toplantısında, ihbarın örgüt sorumlusu Celal Candemir'in yerinin tespit edilmesine ne kadar katkı sağladığını değerlendirecek ve ödül tutarını belirleyecek.
Candemir, gri listede bulunduğu için bulunmasına yardım edenlere en fazla 300 bin liraya kadar ödül verilecek.
Habertürk'ün haberine göre, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler sayfasında, gri listede 540 terör örgütü üyesinin ismi bulunuyor. İhbar sonucu yapılan operasyonla Celal Candemir'in öldürülmesiyle birlikte 539 örgüt üyesi gri listeyle aranmaya devam ediliyor. Listede, Celal Candemir'in isminin karşısına 'etkisiz hale getirildi' ifadesi yazıldı.
'SIR GİBİ SAKLANIYOR'
Emniyet kaynakları, Celal Candemir'in bulunmasına yardımcı olanların isimlerinin yalnızca devlet yetkililerince bilindiğini belirterek, bu konunun “sır” gibi saklanacağına dikkat çekti.
Komisyonun, kısa süre içinde toplanıp, kararını vereceğini belirten kaynaklar, “Belli değerlendirmeler yapılacak. Bu değerlendirmeler ışığında ödül miktarı belirlenecek” dedi.
TUNCELİ SORUMLUSUYDU
31 Ekim tarihinde yapılan ihbar üzerine Tunceli İl jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Alacık Mahallesi'ne jandarma tarafından operasyon düzenlendi.
“Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel-5” adı verilen operasyonda, terör örgütünün sözde Tunceli sorumlusu 'Şiyar' kod adlı Celal Candemir öldürüldü.
Candemir'in, Tunceli Merkez Alacık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi. Candemir'in daha önce Tunceli'de yol keserek kimlik kontrolü yaptığı da belirlendi.
NASIL İHBAR EDİLİYOR?
İhbarlar; emniyet, jandarma ya da ilgili güvenlik birimlerine sözlü, yazılı ve elektronik ortamda yapılabiliyor. 155, 156 ve 140 ihbar hatları kullanılabiliyor. Kaynak: Yeni Şafak
İlginizi Çekebilir
Tosya'da İmam Hatibe Ölümcül Saldırı, Şüpheli Yakalandı
Kastamonu'da Kan Donduran Olay: Köy İmamı Odunla Saldırıya Uğrayarak Hayatını Kaybetti
Tarsus’ta Acı Olay! Namaza Gelmeyen İmamın Cansız Bedeni Mezarlıkta Bulundu
Mersin’in Tarsus ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki imam hatip Halil Kısa’dan gelen acı haber, sevenlerini yasa boğdu. İkindi namazında camide bulunmaması üzerine kendisini aramaya başlayan mahalle sakinleri, Kısa’nın cansız bedeniyle mezarlıkta karşılaştı. İlk değerlendirmelere göre talihsiz imamın ağaç kesimi sırasında geçirdiği kaza nedeniyle yaşamını yitirdiği düşünülüyor.
RUHUN ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU
Abdullatif Acar'ın Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan, İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.
BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT
Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.
Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon
Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.