© Dini Haberler 2020

Validebağ'da cami inşaatı durduruldu

<p>Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı</p> <p></p> <p><span style="fon

Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı

Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı.

Edinilen bilgiye göre, Üsküdar Belediyesi ve ilgili tarafların katıldığı Üsküdar Kaymakamlığında yapılan toplantıda mahkemeden ilgili yazı gelene kadar inşaat alanında tüm faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Karar, müteahhit firmaya da sözlü ve yazılı olarak iletildi. 

Ayrıca Üsküdar Belediyesinin, İstanbul 7. İdare Mahkemesi'nden inşaat hakkında açıklamalı bir yazı talep ettiğini, söz konusu yürütmeyi durdurma kararının hangi parsel hakkında olduğunu sorduğu öğrenildi.

Belediye, aynı yazıda caminin yapılacağı arsanın parsel numarasının da 197 olduğunu hatırlattı.

İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üsküdar Altunizade Mahallesi 165 pafta, 1313 ada, 178 parselle ilgili 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Tadilatı'nın yürümesini durdurmuştu.

Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamada, yürütmeyi durdurma kararının, Altunizade Mahallesi'ndeki cami inşaatıyla ilgisi olmadığını vurgulanmış,  "Yürütmeyi durdurmanın İstanbul 7. İdare Mahkemesi'nin 21.10.2014 tarihli, 1313 ada, 178 parseldeki proje için ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (Davalı) 1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatının yürütmesinin durdurulması için verdiği karar olduğu anlaşılmıştır. Cami inşaatı 1313 ada, 197 parselde yer almaktadır ve herhangi bir mahkeme kararı bulunmamaktadır" denilmişti.

Öte yandan caminin yapılacağı arsanın çevresinde bir grubun bekleyişi sürüyor.

Kaynak Dünyabülteni [ Okunma Sayısı: 64 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER