© Dini Haberler 2020

Yağışlar barajları ne kadar etkiledi?

<p>İstanbul’da haftasonu etkili olan sağanak yağış, barajların doluluk oranını da arttırdı. Istrancalar'da doluluk oranı 100'de 100'e ulaştı.</p> <p></p> <p><p style="margin: 0px; padding:

İstanbul’da haftasonu etkili olan sağanak yağış, barajların doluluk oranını da arttırdı. Istrancalar'da doluluk oranı 100'de 100'e ulaştı.

Kurak bir yaz geçiren İstanbul'daki barajların doluluk oranı yaz aylarında oldukça düşmüş, İstanbul susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Yetkililer, İstanbul'un takviyelerle susuzluk çekmeyeceğini duyursa da barajlardaki doluluk oranı Ağustos ayında yüzde 17'ye kadar düşmüştü. Son 10 gün içerisinde barajlardaki oran periyodik olarak yükseldi.

13 Ekim'de yüzde 21,83 olan oran 27 Ekim'de yüzde 27,36'ya yükseldi. Ancak geçtiğimiz yılla kıyaslandığında yüzde 20'ye yakın bir düşme olduğu görülüyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında barajlardaki doluluk oranı İs verilerine göre yüzde 46,88 idi. Yüzde 27'lik doluluk oranı 2007 ve 2008 yıllarından sonra en düşük seviyeyi gösteriyor. 2007 yılında yüzde 10,81'e, 2008 yılında da yüzde 26,24 seviyesine kadar gerilemişti.

Kaynak Haber7 [ Okunma Sayısı: 129 ]

İlginizi Çekebilir

SÜLEYMANCILAR’A BÜYÜK OPERASYON ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI

Kamuoyunda “Süleymancılar” olarak bilinen yapıya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapının lideri olarak bilinen Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

TÜM HABERLER