Yahudi yerleşimciler cami yaktı
DİYANET HABER<p>Yahudi işgalciler Beytullahim'de gece yarısı bir camiyi ateşe verip duvarına İslam karşıtı yazılar yazdı </p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="margin: 5px 0px 0px; padding: 5px 0px;
Yahudi işgalciler Beytullahim'de gece yarısı bir camiyi ateşe verip duvarına İslam karşıtı yazılar yazdı
Filistin’de Yahudi sivil işgalcilerin bir camiyi kundakladığı bildirildi.
Beytullahim kenti güneyindeki El-Ceba Köy Meclisi Başkanı Numan Hamedan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir grup Yahudi yerleşimci, gece köye baskın düzenledi, El-Huda Camisi'ni ateşe verdiler" dedi.
Caminin bir bölümünün yandığını, bölge sakinlerinin haber vermesi neticesinde halk tarafından söndürüldüğünü belirten Hamedan, "Yerleşimciler, cami duvarına Arap ve Müslüman karşıtı ırkçı yazılar yazdı" diye konuştu.
Öte yandan İsrail işgal güçleri sözcüsü Luba Samri, yaptığı yazılı açıklamada, sabah saatlerinde polisin Ceba'da ırkçı eylemler yapıldığı şeklinde ihbar alındığını, köydeki caminin kundaklandığı ve duvarına İbranice yazılar yazıldığını belirtti.
Samri, ordu güçlerinin olay yerine intikal ederek soruşturma açmak üzere hazırlandığını ifade etti.
Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Filistin'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.
İsrail, Batı Şeria'yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklananın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.