Yasin Börü Davası 18 Nisan\'a ertelendi
GÜNCELPKK\'liler tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz\'ün katil zanlılarının Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5\'inci duruşması 18 Nisan\'a ertelenirken sanıkların tutukluluk hallerinin de devamına karar verildi.
Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme heyeti davanın 5'inci duruşmasını 18 Nisan'a ertelerken tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen davanın 4'üncü duruşmasına Türkiye'nin birçok ilinden yoğun katılımın olduğu gözlendi. Duruşma salonunun 120 kişilik olması nedeniyle diğer illerden gelenler 5'er kişilik gruplar halinde salona alındı. İçeriye giremeyenler ise dışarıda duruşmayı takip etti.
Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün aileleri ile olaydan yaralı olarak kurtulan Yusuf Er de duruşmaya katıldı.
Duruşmaya ayrıca HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, HÜDA PAR GİK üyesi Şehzade Demir ile bazı illerin HÜDA PAR Temsilcileri, Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Metiner, Hilmi bilgin, Ali İhsan Yavuz, Mahmut Atilla Kaya, Yusuf Başer ve Diyarbakır eski milletvekilleri Abdurrahman Kurt ile Mine Lök Beyaz da katıldı.
Gizli tanık Tunç, teşhis ettiği kişilerden kimilerinin binanın 3. katından Yasin Börü ve diğer arkadaşlarını aşağıya attığını, kimilerinin ise aşağıya attıktan sonra bina girişinde onlara balta, satır ve sopalarla saldırıp katlettiklerini söyledi.
Gizli tanık Zümrüt ise, tutuklu yargılanan sanıklardan Uğur Doğanay'ın annesi ve önceki duruşmalarda tahliyesine karar verilen Yıldız Doğanay isimli kadın sanığın olaylarda bizzat gördüğünü ve Yıldız Doğanay'ı Yasin ve arkadaşlarının cenazesi başında zılgıt çekerek eylemcileri galeyana getirmeye çalıştığını ifade etti.
Yıldız Doğanay'ın oğlu Uğur Doğanayla birlikte olayların başından beri içinde olduklarını dile getiren gizli tanık Zümrüt, “Yıldız Doğanay ve oğlu Uğur Doğanay bütün eylemlerde başı çekiyorlar. 4. Kattan perdeyi halat gibi yapıp alt kata inerek gençleri vuran da yine Uğur Doğanay'ın ta kendisidir. Annesi de öldürülen gençlerin başında Kürtçe "Gebertin onları" diye bağırıp zılgıt çekerek kalabalığı gaza getirmeye çalışıyordu.” dedi.
Mahkeme heyeti verilen aranın ardından tutuklu yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, adli kontrole gitmeyen ve duruşmaya katılmayan sanıklardan Abdulvahap Turan'ın ise tutuklanmasına karar verdi.
Savcı'nın tutuklU sanıklardan 9'unun tahliye talebi mahkeme tarafından reddedilirken mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın ise 18 Nisan'da yapılmasına karar verdi. Kaynak: Doğru Haber
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
DiniHaberler.com.tr
İlginizi Çekebilir
Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı
Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.
İhsan Şenocak'ın babası Kamil Şenocak vefat etti
Türkiye'nin önde gelen âlimlerinden İhsan Şenocak Hoca Efendi’nin babasından acı haber geldi. İhsan Hoca’nın hem babası hem de hocası olan Kamil Şenocak Hoca Efendi, vefat etti.
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.