© Dini Haberler 2020

Danimarka’da Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması

Danimarka İslam Toplumu tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması sonuçlandı. 10-13 ile 14-18 yaş grupları arasında yapılan yarışmada birincilikleri Vejle şubesinden M. Yasir Uğurlu ile Ishoj şubesinden Abdul Rahmen Adel kazandı.

Danimarka İslam Toplumu (DIT) İrşad Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen yarışmanın bul 32’cisi yapıldı. Yarışma öncesi bir konuşma yapan DIT Başkanı Mustafa İncikli, yarışmaya katılan öğrencilerle Kur’an hocalarına ve ailelerine teşekkür etti. İncikli ayrıca Kur’an’ın gönüllere yerleşmesi ve bu güzel geleneğin devam etmesinde on yıllardır emeği geçenlere de teşekkür etti.

Yarışmaya Arhus, Vejle, Braband, Helsingor, Brøndby ve Ishøj şubelerinden toplam 10 yarışmacı katıldı. Yarışmanın jüri başkanlığını IGMG Genel Merkez Hatibi ve Bölge Başkanı Danışmanı Fatih Aksay yaptı.

Yarışma sonuçları ise şu şekilde gerçekleşti:

10-13 yaş grubu: 1. Vejle şubesinden M. Yasir Uğurlu, 2. Braband şubesinden Ensar Tekin ve 3. Arhus şubesinden Semih Yıldırım oldu.

14-18 yaş grubu: 1. Ishoj şubesinden Abdul Rahmen Adel, 2. Brondby şubesinden Adem Kose ve 3. Vejle şubesinden Ebubekir Hamdi oldu.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER