Diyanet İşleri Başkanlığına Dair Atama Kararları Resmi Gazete'de
Atama ve Yer DeğişikliğiDiyanet İşleri Başkanlığı'na dair atamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre,;
Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyeliklerine, 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince Hamza GÖKÇE, Salih AKYÜZ, Sedat AYDINLI ve Ferruh ŞEN atanmıştır.
3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı;
– 30.01.2026 tarihli ve 2026/32 sayılı Kararın, Ahmet DİLEK’in Hatay İl Müftülüğüne atanmasına ilişkin bölümü,
– 30.01.2026 tarihli ve 2026/32 sayılı Kararın, Ahmet AKTÜRKOĞLU’nun Bilecik İl Müftülüğüne atanmasına ilişkin bölümü,
– 30.01.2026 tarihli ve 2026/32 sayılı Kararın, Mustafa DÜZGÜNEY’in Adıyaman İl Müftülüğüne atanmasına ilişkin bölümü,
iptal edilmiş,
– Hatay İl Müftülüğüne, Ağrı İl Müftüsü Necati ŞAFAK,
– Ağrı İl Müftülüğüne İhsan İLHAN,
– Adıyaman İl Müftülüğüne Mehmet Reşat ŞAVLI,
– Edirne İl Müftülüğüne Burhan ÇAKIR,
atanmıştır.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İl Müftüsü Atama Kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İl Müftüleri Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığına atamalar Resmi Gazete'de
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun yeni üyeleri Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığına üst düzey atamalar Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Diyanet İşleri Başkanlığına üst düzey atamalar yapıldı.
Kadın İl Müftü Yardımcılığı Yedek Atama Duyurusu
Diyanet İşleri Başkanlığınca "2025 Yılı Kadın İl Müftü Yardımcılığı Sınavı (Yedek) Atamalarıyla İlgili Duyuru" yapıldı.
Yeni Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş
Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre 2017’den beri Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten Ali Erbaş’ın yerine Safi Arpaguş getirildi.
İl Müftü Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İl Müftüleri Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.