Furkan Vakfı evlerine kapatma kararı verildi!
GÜNCELFurkan Gönüllüleri'nden yapılan açıklamada, iki yıl önce kapatma kararı bozulan ve para cezaları iptal edilen öğrenci evlerinin yeniden kapatma kararı alındığı belirtildi.
Adana’da Furkan Vakfı’na sempati duyan öğrencilerin kaldığı evler için yeniden kapatma kararı verildi. Furkan Gönüllüleri adına yapılan açıklamada kararın, İlçe Milli Eğitim raporunda ve mahkeme kararında “kaçak yurt olmadığı, mesken olarak kullanıldığı” söylendiği halde verildiği ve öğrencilerin 20 Mayıs 2020 tarihine kadar evleri boşaltmamaları halinde zor kullanarak boşaltma işleminin gerçekleştirileceğinin bildirildiği ifade edildi.
Açıklamada şöyle denildi: “30 Ocak 2018 tarihinde hayır kapısı olan Furkan Vakfı’na operasyon yapıldı ve kapısına kilit vuruldu; Vakfın kurucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi suçsuz yere ve asılsız iddialarla tutuklandı ve 22 ay cezaevinde kaldı. 5 Nisan 2018’de ‘Furkan Vakfına ait kaçak yurt’ denilerek Furkan Gönüllüsü üniversiteli gençleri ve o binalarda oturan aileleri sabah baskınıyla sırf Alparslan Hocayı seviyorlar diye kapı dışarı ettiler ve evlerine mühür vurdular. Aileler eşyalarını, sınav haftasında olan öğrenciler hem eşyalarını hem de kitaplarını alamadılar ve aylarca mağdur edildiler. Üstelik bu sebeple Furkan Vakfı’na 240 bin TL civarında ceza kestiler.
Halbuki daha önce Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, binayı incelemiş ve binanın ‘kaçak yurt olmadığını, mesken olarak kullanıldığını’ resmi evrakla belgelemişti. Buna rağmen öğrenciler ve aynı binada yaşayan aileler dışarı atıldılar. Aile ve öğrenciler mücadelelerini sürdürdüler. Önce para cezasına itiraz edildi. Yapılan itirazlar neticesinde 1. Sulh Ceza Mahkemesince bu evlerin ‘öğrenci evi’ olduğu, mesken olarak kullanıldığı, Vakfa kesilen 240 bin liralık para cezasının usulsüz olduğu karara bağlanarak ceza iptal edildi. 8 ay sonra da yerel mahkeme kararıyla ‘binanın kaçak yurt olmadığı, mesken olarak kullanıldığı’ kararı verildi; öğrenciler ve aileler tekrar evlerine döndüler. 8 ay yaşadıkları mağduriyet yanlarına kâr kaldı!
Ne var ki İlçe Milli Eğitim raporunda ve mahkeme kararında bu binanın ‘kaçak yurt olmadığı mesken olarak kullanıldığı’ söylendiği halde, şimdi evler hakkında yeniden kapatma kararı verildi ve 20 Mayıs 2020 tarihine kadar öğrencilere evleri boşaltmaları, aksi takdirde zor kullanarak boşaltma işleminin gerçekleştirileceği bildirildi.”
‘CUMA NAMAZI İSTEMEK SUÇ KAPSAMINDA MI?’
Açıklamada daha önce Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ve mahkeme kararıyla bu binanın yurt olmadığı, mesken olarak kullanıldığı devletin resmî kurumlarınca raporlu, belgeli olduğu halde neden kapatma kararı alındığı sorularak, “Kurumlar arası bir anlaşmazlık mı vardır? Adana Valiliği, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü raporlarına güvenmiyor mu?” diye soruldu.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre, kapatma kararının son günlerde Alparslan Kuytul tarafından yapılan açıklamalar olduğunu söyleyen Furkan Gönüllüleri, “Bu karar, Furkan Gönüllülerinin sosyal medyada ‘korona günlerinde tedbir alınarak tekrar cuma namazının kılınması’ talebinden hemen sonra tebliğ edildi. Cuma namazının tedbir alınarak kılınmasını istemek birilerine göre suç kapsamında değerlendiriliyor ki bu talep sonrasında acısı öğrencilerden çıkartılmak istendi” dedi. Açıklamada kararın bozulması, kesilen para cezasının iptal edilmesi ve öğrencilerin ikinci bir defa mağdur edilmemesi istendi.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.
Ramazan Bayramı yarın başlıyor
Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın başlayacak.
Zorlu Holding CEO'su Köksal görevinden istifa etti
Ramazan tebriğinden rahatsız olan ve büyük tepki çeken Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi.
Cem Köksal gözaltına alındı
Ramazan tebriğinden rahatsız olan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köksal'ın gözaltına alındığı bildirildi.